‘Kayyım politikası ve kültür sanat’ Paneli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da ‘Kayyım Politikasının Kültür Sanata Etkileri’ başlıklı bir panel düzenlenecek. Panel, yarın saat 15.00’da gerçekleşecek.

Susma Platformu 22 Şubat Cumartesi günü saat 15.00’de Diyarbakır’da “Kayyım Politikasının Kültür Sanata Etkileri” başlıklı bir panel düzenleyecek.

Amed Şehir Tiyatrosu’nda yarın düzenlenecek panelde, “Kayyımlardan sonra kültür-sanata ne oldu?” sorusuna cevap aranacak. Ayrıca kayyımların Kürt kentlerinde kültür ve sanat üretimine etkilerini ve bu alandaki faaliyetleri nasıl engellediklerini konuşulacak.

Etkinlikte kültür ve sanat alanında işler üretenlerin deneyimlerini ve bugünün koşulları değerlendirilecek ve dayanışmanın nasıl kurulabileceği tartışılacak. Birlikte akıl yürütmek, konuşmak, güç vermek panelin hedefleri arasında olacak.

Sinema yazarı, Şenay Aydemir, Beren’e Gösteri Evi’nden, Firuze Engin, Batman Yılmaz Güney Sineması eski müdürü Dicle Anter ve Amed Şehir Tiyatrosu’ndan Rüknettin Gün’ün katılacağı panelin moderatörlüğünü Susma Platformu Diyarbakır Temsilcisi Özkan Küçük üstleniyor.

Panel, Amed Şehir Tiyatrosu’nun Diyar Galeria’daki salonunda, saat 15:00’de gerçekleşecek.

DUVAR

Paylaş.

Yanıtla