Şehit haberlerinin ardından etkinlikler iptal edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan 33 askerin ardından, Türkiye genelinde birçok etkinlik iptal edildi ya da ertelendi.

İBB’NİN BAZI ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

İdlib’de verdiğimiz şehitlerimiz nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bazı etkinlikler iptal edildi.

İBB iştirak ve bağlı kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerden, konser ve eğlence niteliği taşıyanlar iptal edildi. Buna eğlence yönü ağır basan Şehir Tiyatroları’nda sergilenen oyunlar da dahil edildi. Çocuklara yönelik oyunlar ise müzikal bir içerik barındırmadığı için programa uygun olarak sürdürülecek.

İBB, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki(CRR) performansları iptal kapsamında tuttu. 28-29 Şubat ve 4 Mart tarihli organizasyonları, gerçekleştirmeme kararı aldı.

İBB Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde, 28- ve 29 Şubat tarihinde sergilenmesi planlanan yetişkin oyunlarında da iptale gidildi. İBB Şehir Tiyatroları’nın 29 Şubat tarihli çocuk oyunları ise müzikal bir içerik barındırmadığı için kapsamın dışında tutuldu.

İBB’ye bağlı 13 kültür merkezlerindeki konserler ve yetişkin tiyatroları için de sahnelememe karar alındı. Bu etkinlik salonlarındaki çocuk oyunlarında da iptale gidilmedi.

İptal kararı alınan salon ve etkinlikler şunlar:

29 Şubat Cumartesi Saat:20.00

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi: Aysun & Ali Kocatepe

Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi: Yeni Türkü

Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi:Velveleband

Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi:Gülden Karaböcek

Sultanbeyli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi: Aydoğan Topal

Ümraniye Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Kültür Merkezi: Alamatra Orkestrası

Şile Kültür Merkezi: Orhan Ölmez

Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi: Özdemir Erdoğan

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi: Ali Altay

Başakşehir Kültür Merkezinde: İncesaz

Sarıyer Kültür Merkezi: İhsan Eş

Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi: Yüksel Baltacı

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi: Serhat Ulaşkan ve Ali Şahin

Tekfen Filarmoni’nin Lütfi Kırdar’daki konserleri iptal edildi.

 

BEŞİKTAŞ’TA TÜM ETKİNLİKLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan üzücü olaylardan dolayı kültür ve sanat etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurarak şu ifadeleri kullandı: “Ülkece yaşadığımız acı gelişmeler nedeniyle 28- 29 ve 1 Mart’ta gerçekleşmesi planlanan kültür ve sanat etkinliklerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir.  Aklımız ve kalbimiz Mehmetçiklerimizle. Başımız sağ olsun.’’

İstanbul’da ertelenen etkinliklerden biri Babylon’da cuma ve cumartesi gecesi yapılacak konserlere dair. Babylon’dan yapılan açıklama şöyle: “28 Şubat Cume ve 29 Şubat Cumartesi akşamı Babylon’da gerçekleşecek Altın Gün konserleri, 18 Eylül ve 19 Eylül tarihlerine ertelenmiştir. 28 Şubat biletli misafirlerimiz 18 Eylül, 29 Şubat biletli misafirlerimiz 19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek konserlere mevcut biletleriyle giriş yapabilirler. Biletlerini iade etmek isteyen misafirlerimiz, 31 Mart Salı günü mesai bitimine kadar Biletix üzerinden iade işlemlerini gerçekleştirebilirler. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Dada Salan Kabarett’de yapılması planlanan Mirkelam konseri de ileri bir tarihe ertelendi.

Bu gece yapılması planlana Altın Kelebek ödül töreni de yine iptal edilen etkinliklerden biri. Açıklamada “46. Pantene Altın Kelebek ödül töreni, İdlib’de yaşanan hain saldırı nedeniyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Vatanımızın başı sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

W Istanbul’da bu akşam 19.30’da yapılması planlanan “What She Said” panelinin de ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

Bir başka etkinlik iptali de Antalya’dan geldi. Piyanist Gülsin Onay kendi sosyal medya hesabı üzerinde bu akşam vereceği konserin iptal olduğunu şu sözlerle duyurdu: “Bu akşamki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konserimiz şehitlerimiz için ilan edilen yas nedeniyle iptal edildi… Başımız sağolsun, acımız büyük…”

ESKİŞEHİR’DE DE ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Suriye’de gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu gelen şehit haberleri üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi düzenleyeceği sosyal etkinlikleri iptal etti. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda 28 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenmesi planlanan Senfoni Orkestrası konseri ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Eskişehir’de sahnelediği “Karıncalar” oyunu iptal edildi.

Aynı şekilde Eskişehir, Odunpazarı Belediyesi de, düzenleyeceği etkinlikleri iptal etti. Odunpazarı Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, 28 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenmesi planlanan Kırım Gecesi adlı etkinlik ile 29 Şubat 2020 Cumartesi günü Odunpazarı Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Komedi Pazarı adlı oyunun iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca yetkililer, Odunpazarı Bölgesi’nde sokak müziği yapan müzisyenlerin de hafta sonu müzik yapmayacağını bildirdi.

CUMHURİYET

Paylaş.

Yanıtla