İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden Grup Yorum Açıklaması: Sanata Özgürlük

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grup Yorum üyeleri için İzmir’de yapılacak olan “Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz” etkinliği için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması düzenleyerek çağrı yaptı.

Grup Yorum üyeleri için İzmir’de düzenlenecek olan dayanışma konserine çağrı için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Barosu Konferans salonunda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı okuyan Oktay Çaparoğlu, Muhalif müziğin simgelerinden olan Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren grup üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor. Bugün itibariyle Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek 267, Helin Bölek 264 gündür ölüm orucunda” dedi. Demokrasi güçleri olarak Grup Yorum üyelerinin hayata tutunması için ses verdiklerini söyleyen Çaparoğlu, Bizler, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranmaya davet ediyoruz” diyerek 12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz’ etkinliğine çağrı yaptı.

Etkinliğe Suavi, Hüsnü Arkan, Grup Abdal, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Cevdet Bağca, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Praksis, Sokak Orkestrası katılacak.

EVRENSEL

Paylaş.

Yanıtla