MHP’li Enginyurt, Berna Laçin’i Hedef Gösterdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatçı Berna Laçin, ‘Hayal Satıcısı’ isimli tiyatro oyununu 10 Mart Salı günü Ordu’da sahneleyecek. Ancak hükümete muhalif açıklamalar yaptığı gerekçesiyle Laçin’e yönelik engelleme girişimleri sürüyor.

Son olarak MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Laçin’i hedef gösterdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Enginyurt “Ordu’yu AK Parti mi, CHP mi yönetiyor?” dedi. Enginyurt, Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı:

BELEDİYE: ORGANİZASYON BİZE AİT DEĞİL

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise söz konusu organizasyonun belediye tarafından değil, Ordu Barosu tarafından yapıldığı belirtildi.

Berna Laçin’e yönelik Samsun’da da engelleme girişimleri yapılmıştı. Berna Laçin ise Samsun’un Atakum ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sahneleyeceği oyunun engellenmesi üzerine yaptığı açıklamada, Samsun’da ‘Gerçek Taraf’ adlı yerel gazetenin sürekli hakkında olumsuz haber yaptığını, belediye ve Doğa Koleji’nin bu haberlerden sonra kendisine sahne vermediğini belirtmişti.

Laçin şu açıklamayı yapmıştı: “Bu arada benim oyunum kadın sorunu üzerine bir nevi sosyal sorumluluk projesi. Bir Cumhuriyet kadınının sahnelediği, kadına şiddetle ilgili oyunu sansürlüyorlar. Tüm biletler satıldı. Buradan sesleniyorum… Ben o oyunu Samsun’da oynayacağım. ‘Sanat illaki sahnede olacak’ diye bir kural yok. Meydanlar, parklar var. Hiç olmadı evde oynarım ama yine oynarım. Tüm seyircilerle Samsun’da aynı tarihte buluşacağız” demişti.

Gazeteduvar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.