Usta Oyuncu Sir Ian Holm Öldü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncu Sir Ian Holm öldü. Holm, Yüzüklerin Efendisi’nde Bilbo Baggins karakterini canlandırmıştı.

Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” filmlerinde Bilbo Baggins karakterini canlandıran 88 yaşındaki oyuncu Sir Ian Holm Parkinson hastalığı nedeniyle öldü.

Oyuncu, kısa süre önce Yüzüklerin Efendisi’nin oyuncularının yer aldığı görüntülü etkinliğe katılamadığı için, “Sizi şahsen görmediğim için özür dilerim, hepinizi özlüyorum ve maceralarınızın sizi birçok yere götürdüğünü umuyorum, hobbit evimde veya holm’de karantina altındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Tiyatro kariyerine Royal Shakespeare Company ile başlayan oyuncu Oh! What a Lovely War (1969), Nicholas and Alexandra (1971), Mary, Queen of Scots (1971) ve Young Winston (1972) filmlerindeki küçük rollerle isim yaptı.

1967’de The Homecoming’deki Lenny rolüyle “Bir Oyunda En İyi Aktör” dalında Tony Ödülü kazandı. Holm, ilk büyük film rolü olan Alien filmindeki androit Ash (Yaratık, 1979) karakteri büyük etki yarattı. Chariots of Fire (1981) filmindeki Sam Mussabini karakteri, Holm’a Cannes Film Festivali’nde özel bir ödül ve Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Aktör” ödülünü kazandırdı. Chariots of Fire ile İngiltere’de “En İyi Yardımcı Aktör” dalında BAFTA Ödülü kazandı.

Gişe rekorları kıran “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” ve “Hobbit” filmlerinde Bilbo Baggins karakterini oynayan Holm, “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” filminde de rol aldı ve Screen Actors Guild Ödülü kazandı.

Gazete Duvar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.