Bilkent Tiyatrosu ‘Junky’ ile 2 Kasım’da Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Bilkent Tiyatrosu’nun yeni oyunu William S. Burroughs’un yazdığı “Junky”, Türkiye ve Bilkent Tiyatrosu’nda ilk temsilini 2 Kasım’da gerçekleştirecek. Yönetmenliğini Doğu Yaşar Akal’ın üstlendiği oyun, Bilkent Tiyatro Bölümü birinci mezuniyet projesi olarak sergileniyor. Oyun, Bilkent Ana Sahne’de 5, 12, 19 ve 26 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek.

Amerikalı yazar William S. Burroughs’’un yazdığı ve Gonca Gülbey’in çevirmenliğini üstlendiği “Junky”, 1940’ların Times Meydanı’ndan New Orleans’ın Fransız Mahallesi’ne oradan Mexico City’nin arka sokaklarındaki batakhanelere uzanarak bir dönemin kanun dışı tiplerinin edebiyat dünyasına ilk adımlarını atarken daha önce kimsenin basmadığı topraklardan geçip, dünya yeraltı edebiyatını şekillendirişini gözler önüne seriyor.

Oyunu serbest bir uyarlama olarak sahnelediklerini belirten tiyatro ve film yönetmeni Doğu Yaşar Akal, “Bir yandan birbirinden farklı sahneleme ve oyunculuk tekniklerini harmanlamaya çalışırken; romanın hikayesine sadık kaldığımız yerlerin yanı sıra, burada ve an’da olarak tiyatronun bize sunduğu imkanları da oyunun içine dahil etmekten çekinmedik. Seyirciyi bir yandan Junky’nin karanlık dünyasından içeri iterken, bir yandan da “tiyatroda” oyun izlediği gerçeğinden de uzaklaşmasına izin vermemeye çalıştık. Umarım seyircimizle birlikte içinde bulunduğumuz garip zamanlardan, dünyanın bambaşka garip zamanlarının içine, yer yer karanlık, yer yer komik bir yolculuğa çıkmayı başarırız.” dedi.

Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Ece Babayiğit, Emre Arslanbek, Esra Sürgü, Göktuğ Kemal Metin ve Sena Kurdoğlu’nun rol aldığı oyunun ışık ve ses tasarımı Yılmaz Ertekin, kostüm tasarımı Arya Ertekin tarafından gerçekleştiriliyor. 2 Kasım’da prömiyerini gerçekleştirecek olan oyun, 5,12,19,26 Kasım tarihlerinde saat 20.00’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ana Sahne’de izlenebilir.

1 buçuk saat sürecek oyunun biletleri bilet.bilkent.edu.tr’den temin edilebiliyor. Kovid-19 önlemleri gereği koltuk sayısı sınırlıdır.

Paylaş.

Yanıtla