Kirayı Ödeyemeyen Tiyatro Depo Oluyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Küçük Salon, kira borçları nedeniyle sahneye veda ediyor. Kapanmasına 5 gün kala, 10-24 Ekim tarihleri arasında “Frida”, “Köpek Kalbi” ve “Angina Pektoris” veda oyunlarını oynayacak olan Küçük Salon, artık bir depo olacak.

Küçük Salon, 2014 yılında Emre Tandoğan ve Elif Arman tarafından kuruldu. Günümüz tiyatrosunun yeni formlarını keşfetmekti hedefleri; izleyici, oyuncu ilişkisi başta olmak üzere tiyatronun tüm öğelerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyorlardı. 30 kişilik seyirci kapasitesi ve değişken sahne yapısıyla her sezon birden fazla oyunu seyirci ile buluştururlarken, tek önemsedikleri şey izleyen ve gösteren arasındaki ilişkinin haz odaklı olmasıydı. Butik bir tiyatro sahnesiydiler ama birçok ödülün de sahibi oldular. Maalesef Küçük Salon, sahneye veda edeceğini duyurdu. Çünkü pandemide oyunlarını oynayamadılar ve kiralarını ödeyemez hale geldiler. Borçları sekiz aydır birikti. Birçok yol denediler ama olmadı. Onların deyimiyle. “Yazık ki her parça ellerinde kaldı, yeterli olmadı”. Sonunda da kesin kararı vermek zorunda kaldılar. Ve daha da acısı, sahne artık ev sahibinin deposu olacak. Küçük Salon’un veda yazısı da bir o kadar acı: “Bizi mekansızlaşmaya iten bu süreci olumlu karşılamak için çabalıyoruz. Elbette çalışmaya, üretmeye, sahnelemeye devam edeceğiz.”

‘BİZİM EVİMİZDİ’

Gerçi sahnelerinden ayrılsalar da onların seyircilerinden kopmaya niyeti yok. Bunu bir yolculuk olarak görüyorlar: “Rüzgârın bizi savurduğu şu anda, hala umutla yeni projeler konuşabiliyorsak karşılaşacağımız çok gün var demektir. Yıllardır kendini yaşatan Küçük Salon, bizim evimizdi. Bilenler bilir. Kuliste kurduğumuz yaşam paha biçilmezdi. Sekiz yaşında bir çocuk beş metrekarelik odasına rağmen üç gündür ‘Buradan gitmek istemiyorum’ diye ağlayabiliyorsa bu müthiş bir şeydir. Duygusu, vicdanı hür bir çocuğun bir yaşından sekiz yaşına varışına eşlik eden oyunlar, küf kokusunu bastırıyor.”

SON KEZ

Bugüne kadar “Faust, Romeo ve Juliet, Dönence, Şato, Oidipus, Othello, Otomatik Portakal, Angina Pektoris, Dokuz, Frida, Köpek Kalbi” isimli oyunları sahneleyen Küçük Salon, oyunlarıyla başka sahnelere konuk olmaya devam edecek. 15 gün sonra mekândaki perdesini kapatacak. Birlikte geçirilen tüm sezonların anısına da son sekiz temsil yapılacak. Seyirci kapasitesinin koşullar gereği 15 kişi ile sınırlı olduğunu belirtelim. İşte o temsiller:

10-13 Ekim: Frida

16-17-23-24 Ekim: Köpek Kalbi

21-22 Ekim: Angina Pektoris

DUVAR

Paylaş.

Yanıtla