Tiyatro Pera ‘Aklımda Bir Yer’ ile 6 Kasım’da Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro Pera, Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Aklımda Bir Yer” adlı oyun ile 6 Kasım 2020 tarihinde prömiyer yapacak. Yardımcı yönetmenliğini Zeynep Özden’in, dekor-kostüm tasarımını Hazal Günal’ın, dramaturgisini Şafak Eruyar’ın, ışık tasarımını Muhammet Saki’nin yaptığı oyunda görev alan sanatçılar: Nesrin Kazankaya, Oğuz İşçi, Meva Gökalp.

Oyun ünlü bir yazarın yazdıkları, hayal ettikleri ve gerçekler arasında yaşadığı gelgitleri, akıl oyunlarını anlatır.

Oyunun Hikayesi

Yazar Seçil Beniz çok genç yaşta doğurduğu çocuğunu bırakıp PEN yazar destek programıyla yurt dışına gitmiştir. Oğlu Deniz 15 yaşına geldiğinde annesini bulur ve anne-oğul ilişkisi tuhaf bir izlekte oluşmaya başlar. Zaman zıplamalı sahnelerle anlatılan öykü, şimdiki zamanda Deniz’in kızı Sude ile annesine gelişi ve kızını ona bırakmasıyla başlar. 15 yaşındaki Sude hiç tanımadığı büyükannesiyle baş başa kalmıştır. Zeki, hazır cevap torunla, huzursuz büyükannenin ilişkisi komik ve şaşırtıcıdır. Zamanda geri giden sahnelerle Seçil ve Deniz’in yaşam öyküleri açığa çıkarken, şimdiki zamanda ise Sude-Seçil beraberliğinin gelişimine tanık oluruz.

Yaşamda geri dönüşü olmayan pişmanlıklar, haklı çıkma çabaları, yaşananların herkes için farklı anılara dönüşmesi, can alıcı, keskin bir soruya  dönüşür: Hangisi gerçek? Akıl oyunları sarmalında gerçek, yeni biçimler alıp, paralel yeni gerçeklikler yaratabilir mi? Oyunda anne oğul torun arasındaki kuşak çatışması hüzün ve komedinin iç içe geçtiği duyarlı ve sürprizli bir yaklaşımla ifade bulur.

Oyun programı ve biletler için Tiyatro Pera sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla