Gizem Duman Şeşen: Bakan Ersoy ile İletişim Sorunu Yaşadığımız Günler Geride Kaldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pandemi sürecinden en çok etkilenenlerin başında hiç kuşkusuz müzisyenler ve tiyatro emekçileri geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çoktandır görmezden gelindiği düşünülen bu iki meslek grubunun temsilcileriyle bir araya gelerek sanatçılara nasıl destek olunabileceği konusunda çözüm önerilerini konuştu.

İstanbul’da CVK Park Bosphorus Hotel’de Bakan’la görüşmeye gidenler arasında bulunan Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu kurucusu, Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurul Üyesi Gizem Duman Şeşen’in, görüşmeler hakkında Ajandakolik’e yazdığı metni paylaşıyoruz…

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldiğimiz toplantıda Özel Tiyatrolar Destek yönetmeliği için yapmış olduğumuz öneriler tartışıldı. Pandemi paketleri konuşuldu. Pandemi döneminde bir video arşiv projesi ve rutin özel tiyatrolar destek projesi tiyatrolarla buluşturulmuştu. Her birinin farklı koşulları var. Koşulları sağlayabilen tiyatrolar ancak bunlardan yararlanabildi. Şimdi önümüzde bakanın ilan ettiği üç destek paketi daha var.

Bunlar;

“Sesli okuma” adı verilen destek paketi, daha önce oynanmamış yerli yazarların oyunlarından oluşan bir çeşit arşiv projesi.

“Dijital Oyun” paketi;  geçtiğimiz aylarda Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz video arşiv projesinin benzeri. Fakat bu defa Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile yapılacak.
Oyunların yayınlanması konusunda Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuzun’un hem sanatçının telifini ve eserini koruyan hem de seyirciyle buluşmamızı sağlayan önerileri oldu.

Turneler ise üçüncü proje; ne yazık ki yakın zamanda pek mümkün görünmüyor. Virüs bizi ne zaman terk ederse o zaman yollara düşebiliriz.

Bu dönemi az hasarla atlatmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki mümkün olmuyor. Özel sahnelerin durumu çok kötü. Onları kaybetmek üzereyiz. ‘Bu yüzden “Dijital Oyun” projesine katılacak olan tiyatroların çekimlerini özel sahnelerde yapması önemli. Bakanımız çekim için Devlet Tiyatrosu sahnelerini açmış olsa da bize düşen hep beraber dayanışmak. Bütçeler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Böylelikle sahnelerimizi de destekleyebileceğiz.

Bakanlıkla iletişim sorunu yaşadığımız günler geride kaldı. Pandemi döneminde dokuzuncu aya girmişken geç de olsa edindiğimiz kazanımlar önümüzdeki günler için umut verici. Ekonomik ve psikolojik direnişimizin sonuna geldiğimiz bu günlerde aklım, yüreğim hep sahnelerimizde. Eminim kapanmalara bir yenisi eklenmeden hep birlikte çözüm bulacağız.

Ajandakolik

Paylaş.

Yanıtla