İzmir Devlet Tiyatrosundan Şok Karar

Pinterest LinkedIn Tumblr +
İzmir Devlet Tiyatrosu Covid-19 nedeniyle yaşanan ölüm, hastalığın 50 kişiye bulaşması ve sosyal medyada tepkilerin artması nedeniyle bütün prova ve oyunlarını süresiz olarak durdurma kararı aldı.

Kısa bir süre önce Devlet Tiyatrolarının açık olması nedeniyle İzmir Devlet Tiyatrosu provalarına devam ediyordu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un oğlu Akın Kurt’un coronavirüs taşımasına rağmen gizli tutulması yüzünden dekoratör Ali Cem Köroğlu’nun ölümü ve ekipten 50 kişinin de coronavirüse yakalanması gündeme bomba gibi düştü.

Birçok sanat birliğinin yaptığı sosyal medya açıklamalarının ardından Devlet Tiyatroları bir yazı yayınlayarak İzmir Devlet Tiyatrosu’nun bütün etkinliklerini durdurma kararı aldı.

“Genel Müdürlüğümüzün 07.12.2020 tarih ve E-81915022-25642 sayılı oluru ile; oyunlarımızın temsilleri ve provalarımız ileri bir tarihe ertelenmiştir.”

Kararın geç alınması, ölüm ve hastalık bulaşmalarının aşırı arttığı bu dönemde sosyal medyada tepkileri azaltmak yerine daha da arttırdı.

Tiyatora

Paylaş.

Yanıtla