Almanya’da 185 LGBTİ+ Oyuncudan Eşitlik Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’da bir grup oyuncu, yayımladıkları ortak bildirgede LGBTİ+ kimlikleriyle öne çıktı ve kariyerleri için kimliklerini gizli tutmaları konusunda daha önce uyarıldıklarını cesaretle açıkladı.

Süddeutsche Zeitung dergisinde 5 Şubat Cuma günü yayımlanan bildirgede, yaklaşık 185 oyuncu gey, lezbiyen, biseksüel, eşcinsel, non-binary veya trans olduğunu açıklandı. Ekranda daha fazla LGBTİ+ karakterin görünür olması için çağrı yapan ve sektördeki oyunculara yönelik ayrıştırıcı tutumlarda bir değişiklik olmasını talep eden ortak manifesto şu şekilde:

“Şimdiye kadar, mesleki sonuçlardan korkmadan özel hayatımız hakkında açıkça konuşamadık. Çoğumuz, kariyerimizi tehlikeye atmamak için cinsel yönelimlerimiz ve kimliklerimiz konusunda sessiz kalmamız yönünde yöneticiler, oyuncu ajansları, meslektaşlar, yapımcılar, editörler, yönetmenler vb. tarafından sık sık uyarılıyor. Bu tür ayrımcı tutumlara son vermek için bir araya gelmeye karar verdik.Kimliklerimizin belirli yönlerini, yani cinsel ve cinsiyet kimliklerimizi ortaya çıkarırsak, belirli karakterleri ve rolleri canlandırma yeteneğimizi birdenbire kaybedeceğimiz söylendi. Sanki özel hayatımızda kim olduğumuza dair bilgi, izleyici için rolleri ikna edici şekilde somutlaştırma yeteneğimizi bir şekilde geçersiz kılacakmış gibi.”

Grup, Almanya toplumundaki çeşitliliğin kültürel anlatılara neredeyse hiç yansımadığıgörüşünde: “Toplumumuz uzun zamandır hazır. İzleyiciler hazır. Sektörümüz, birlikteliği savunmalı ve tüm çeşitliliği içinde toplumu yansıtmalıdır.”

Tatort dizisiyle tanınan oyuncu Eva Meckbach,“Gerçek hayatta olduğu kadar beyaz perdede de çeşitlilik olmalı. Toplum, karar vericilerin düşündüğünden çok daha geniş ve çeşitlidir.” derken, rol arkadaşı Karin Hanczewski da sektörde ne gibi değişimler yaratabileceklerini fark ettiklerini söyledi. Bildirgede yer alan isimler, sektördeki diğer insanları da LGBTİ+ oyuncularla birlikte dayanışarak değişim ve eşit fırsatlar talep etmeye teşvik eden #Actout isimli sosyal medya kampanyasını başlattı.

BantMag

Paylaş.

Yanıtla