Oyuncular Sendikası: ‘Çağdaş, İlerici ve Özgür Bir Ülke Özlemi Duyuyoruz’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncular Sendikası, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan davada savcının 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemesine tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada “Müjdat Gezen ve Metin Akpınar halkın sanatçısı, bizlerin de hocalarıdır. İfade özgürlüğü kapsamında yaptıkları açıklamalar nedeniyle savcılık makamının hapis cezası istemesini anlayamıyoruz, kabul edemiyoruz” denildi.

Oyuncular Sendikası, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in hapsini isteyen karara ilişkin bir açıklama yayımladı. İfade özgürlüğünün önemine vurgu yapılan açıklamada, “Ülkemizde süregelen ve yaşamın her alanına sirayet eden baskı ve korku ikliminden yorulduk. Çağdaş, ilerici ve özgür bir ülke özlemi duyuyoruz” denildi.

Açıklama metni şöyle:

“21.12.2018 tarihinde Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Halk Arenası’ programında sarf ettikleri sözler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçlamasıyla 1 yıl 2’şer aydan 4 yıl 8’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, savcı mütalaasını açıklayarak ceza talep etti.

“Müjdat Gezen ve Metin Akpınar halkın sanatçısı, bizlerin de hocalarıdır. İfade özgürlüğü kapsamında yaptıkları açıklamalar nedeniyle savcılık makamının hapis cezası istemesini anlayamıyoruz, kabul edemiyoruz.

“Ülkemizde süregelen ve yaşamın her alanına sirayet eden baskı ve korku ikliminden yorulduk. Çağdaş, ilerici ve özgür bir ülke özlemi duyuyoruz. Toplumun ilerleyebilmesi için sanata; sanatın ilerleyebilmesi için de ifade özgürlüğüne ihtiyacımız var.

“Bu nedenle sanatın her yerde, her koşulda ve daima birleştirici ve onarıcı gücüne olan inancımızla sayın mahkemenin de bu doğrultuda bir karar vereceğine inanmak istiyoruz.”

kültür servisi

Paylaş.

Yanıtla