Sahne Sanatları Öğrencileri İnisiyatifi: En Uzun Gecelerin De Bir Sabahı Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı başlayan direniş ve destek her geçen gün büyüyor. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvar öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum sonrası başlayan direnişe destek vermek ve hukuksuzca yapılan gözaltılara, tutuklamalara karşı “Sahne Sanatları Öğrenci İnisiyatifi” adıyla bir araya geldi. İnisiyatifte bulunan 16 üniversiteden öğrenciler “En uzun gecelerin de bir sabahı var” diyerek sosyal medyada bildirilerini yayımladılar.

Bildirilerde Boğaziçi öğrencilerinin talepleri tekrar edilirken kayyum rektörler istifa edene kadar, gözaltılar ve tutuklamalar son bulana kadar mücadeleye devam edileceği ifade edildi. Bildirilerde #AsağıBakmayacağız ve #DireneceğizVanyaDayı etiketleri kullanıldı.

Bildiri yayımlayan üniversiteler şöyle: Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğencileri, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devler Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri, İstanbul Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri, İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğrencileri, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri, DTCF Tiyatro, Maltepe Üniversitesi GSF Sahne Sanatları  Bölümü Öğrencileri, Kocaeli Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğrencileri, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri, Mimar Sinan Devlet Konsevatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Bale Bölümü Öğrencileri, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğrencileri, Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Öğrencilerinin Bir Bölümü.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla