16. Bartın Tiyatro Festivalinin Ardından

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

16 yıldır aralıksız devam eden festivallerin arasında yer alan ve sosyal-ekonomik olarak küçük bir kent olarak sayılan Bartın’da ciddi bir tiyatro kitlesi yaratılabilen Bartın Tiyatro Festivali önemli etkinliklere sahne oldu. Atölye ve söyleşilerin yanı sıra hem genç tiyatrolara yer veren hem de oldukça kaliteli yapıtları izleyiciyle buluşturan festivalde bu kentin yeni bir tiyatrosu da perde açtı. Uzun yıllardır kurulmaya çalışılan ama bu döneme denk gelen ve 180 öğrencisi ile bir çok oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Ters Evlenme” oyunuyla ilk kez Bartınlılarla buluştu. Kent bu yerel yönetim tiyatrosunu uzun süre alkışlayarak destek verdi.

27 Mart 2010 günü başlayan festivalde katkıda bulunanlara teşekkür edilmesi, Genç Sahne oyuncularından Aylin Hacıbekiroğlu’nun alternatif bildirileri okuması, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyununun sahnelenmesi ve kokteyl ile sürdü.

Onur Ödülü;

16.Bartın Tiyatro Festivali Onur Ödülü 14 yıldır düzenlenen Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu’ya verildi.

Topluluklar;

8 Konuk topluluk ve 4 yerel topluluk katıldı. Sırasıyla; Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu,Tiyatro Simurg (İstanbul), Bartın Tiyatrolar Platformu, Bartın Bölge Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, Sinop Hayaller Tiyatrosu, Bursa Mustafakemalpaşa Sanat Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu, İstanbul&Sakarya Katibim Karagöz Evi, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, Tiyatro Boğaziçi yer aldı.

Ayrıca Tiyatro Simurg’dan Mehmet Esatoğlu’nun liderliğinde bir atölye, İzmir Yenikapı Tiyatrosu’ndan Orçun Masatçı’nın yaptığı bir atölye, Haluk Işık’ın bir söyleşisi de gerçekleşti.

Festivalin son günü “Tiyatroma Dokunma!” ve “Perde Arkası Anılar” konuları yer alan Zafer Gecegörür’ün yönettiği söyleşiye Yener Aksu, Orhan Aydın, Orçun Masatçı, Turgay Tanülkü, Haluk Işık katıldı.

Berfin Aksu’nun Keman Dinletisine Piyano ile hocalarından Larisa Aliyeva eşlik etti, keman öğretmeni Muhammedjan Turdiyev de salondaydı. Çok güzel geçen bu konser ile bir festivalimiz daha sona erdi.

Tüm zorluklara rağmen destek veren tüm kurumlar, Türkiye Tiyatroar Birliği ve tüm Bartın tiyatro emekçileri ile birlikte,

17. Bartın Tiyatro Festivali’nde görüşmek üzere…

Sağlık ve dostlukla,

Zafer Gecegörür

Festival Yönetmeni

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.