Lazkiye ile Ramallah Arasında ‘Tiyatro Kervanı’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lazkiye’de başlayan 6. Monodrama Tiyatro Festivali’nin faaliyetleri kapsamında Arap Müzik ve Resim Evi’nin, Üniversite Tiyatrosu ve Arap Tiyatro Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle Tiyatro Kervanı Lazkiye ile Ramallah arasında eşzamanlı olarak harekete geçti.

Kervana Filistin’de Filistinli bir dizi genç tiyatro oyuncusu gözetmenlik yapıyor. Kervanın faaliyetleri kapsamında, yolunun ilk durağı olarak Nezlessurur Kültür Merkezi önünde festival boyunca şehrin cadde ve sokaklarında bir at tarafından çekilecek ahşap araba üzerinde tiyatro oyunları sergilendi.

Seyyar sunumlarda sergilenen ve Yaser Dureybati’nin yönettiği oyunlara tiyatrosever birçok genç katılırken tüm bu çalışmalar daha önce kurulan bir çalıştayla hazırlandı. Öncü bir proje sayılan Tiyatro Kervanı’na Suriye ve diğer Arap ülkelerinden birçok oyuncu, sanatçı, aydın ve gazetecinin yanı sıra halk örgütleri katılırken kitleler tarafından büyük bir ilgi gördü.

HALKLA DAYANIŞMA

Kervan katılımcıları Fas Krallığı’ndan Abdülhak Zeravali, Suudi Arabistan’dan Fahd Harsiman, Kuveyt’ten Cemal Lahu, Irak’tan Ahmet Nassar, Suriye’den Abdülrahman Ebulkasım, Zinati Kudsiya ve Mahir el-Salibi, Filistin davasıyla dayanışmalarının yanı sıra Filistin halkına sınırsız düşünsel, kültürel ve insani desteklerini dile getirdi. Dureybati yaptığı açıklamada, kervan projesinden amacın tiyatro kültürünü halk genelinde daha fazla yaymak ve normal insanları tiyatro alanlarına cezbetmek olduğunu söyledi. Dureybati, Ramallah’taki Filistin tiyatro grubuyla koordinasyonun ise; Filistin halkıyla manevi, sanatsal ve insani iletişimi belirtmenin yanı sıra Suriye insanında Filistin davasına vicdani desteği daha çok pekiştirme çerçevesinde geldiğini ifade etti. Aynı zamanda tüm bunların festivalin bu dönem faaliyetlerinde Filistin tiyatrosunu ilgili gösteri ve oyunlarla kutlama aktiviteleri kapsamında taşıdığı amaca bütünleyici rolde geldiğini açıkladı.

LAZKİYE

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.