Tiyatroda Afife Jale Heyecanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Yapı Kredi Sigorta 14. Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2010 adayları ile özel ödül sahipleri açıklandı. Haldun Dormen, Afife Tiyatro Ödülleri’nin 14 yıldır devam ettiğini ve bugünlere gelindiğini söyledi. Bu yıl 360 oyunun sahne alması nedeniyle problem yaşadıklarını dile getiren Dormen, bu kadar çok sayıdaki oyunun dünyanın hiçbir yerinde jüri tarafından seyredilemeyeceğini ifade etti. Bazı oyunların bu nedenle seyredilemediğini kaydeden Dormen, gelecek yıl kurallar koyacaklarını örneğin beş yıldan yeni olan tiyatroların aday olamayacağını belirtti.

ÖZEL ÖDÜL SAHİPLERİ VE ADAYLARI

Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu Başkanı Tijen Par da özel ödül sahipleri ve adayları açıkladı.  Toplam 14 dalda adayları belirlenen Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri ile özel ödüller, 26 Nisanda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.Buna göre, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Gencay Gürün, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü’ne Toron Karacaoğlu, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne Cüneyt Çalışkur “Kredi Kartı Vak’aa” İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü’ne “Tiyatroperest” Hayvanat Bahçesi Masalı Ekibi ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü’ne Yılmaz Öğüt değer görüldü. Seçici kurul değerlendirmesine göre Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri’nin bu yılki adaylarından bazılarışöyle: “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu; “İmparatorluk Kuranlar” İstanbul Devlet Tiyatrosu, “İntiharın Genel Provası”İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Kafes” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Yönetmeni; Hakan Çimenser “İmparatorluk Kuranlar”, Nurullah Tuncer “İntiharın Genel Provası”, Ragıp Yavuz “Mefisto”. Hakan Meriçliler “Pornografi” Dotmarsta Projesi, Uygar Özçelik “İmparatorluk Kuranlar” İstanbul Devlet Tiyatrosu. Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Rozet Hubeş “Mefisto” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Senan Kara “Kafes” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Zeyno Eracar “Gül’e Ağıt” Bakırköy Belediye Tiyatroları. Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu: Mert Turak “Kabare” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

BİRGÜN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.