Aysa Organizasyon’dan Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Türkiye Eleştirmenler Birliği’nin Aysa Organizasyon hakkındaki şikayetini sitemizde “Eleştirmenler Aysa Organizasyon’u IATC’ye Şikayet Etti” başlığıyla yayınlamıştık. Bunun üzerine Aysa Organizasyon ortaklarından Necip Aslan’ın konu hakkındaki yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz.)

AYSA ORGANİZASYON’DAN AÇIKLAMA:

Sayın Eleştirmen;

Yargısız infazın ne olduğunu sanırım bilirsiniz, ne de olsa eleştirmensiniz.  Savunma hakkının ne olduğunu da bilirsiniz; ne de olsa eleştirmensiniz; faşizan düşünceye sahip insanlar bile, kararın önceden belirlenmesine rağmen göstermelik olsa da bir savunma isterler, bunu da bilirsiniz; ne de olsa eleştirmensiniz.

25 yıldır organizasyon işi yapan AYSA organizasyonu da bilirsiniz; ne de olsa eleştirmensiniz.
Aysa 15 değil 25 yıldır köklü tiyatroların organizasyonlarını yapmaktadır bunu da bilmelisiniz; ne de olsa eleştirmensiniz.

Aysa’nın dünyaya bakış ve yaşam felsefesi gereği  organizasyonlarına gelen her kişiye son derece önem verdiğini debilmelisiniz: ne de olsa eleştirmensiniz.

Aysa’nın ülkenin tek kurumsallaşmış tiyatro organizasyonu yapan şirketi olduğunu ve 25 yıl tesadüflerle bu işi yürütemeyeceğini bilmelisiniz sayın eleştirmen.

Muhtemelen sizin bu yazdıklarınıza araştırma yapmadan inanacak ve inanmak isteyen kişiler VARDIR, olacaktır. Ama hiç heveslenmesinler, bugüne kadar emeği ve onuruyla iş yapmaya çalışan Aysa bundan sonra da aynı şekilde yoluna devam edecektir.

Biletlerin iade edilmediğini söylemek bir nevi gasp ettiğimizi söylemek demektir. Bir kişiyi ya da bir kurumu dayanaksız bir şekilde hırsızlıkla suçlamak en hafif deyimiyle etik olmayan bir davranıştır. Aysa’nın yurt dışı bağlantılarını da (yani yurt içi bağlantılarını da demek istiyorsunuz ) engelleyeceğinizi yazmışsınız. Bu  bir şirketi hedef gösterip ticari olarak iş yapmasını engellemeye çalışmak demektir Kİ BU DA yine en basit deyimle etik dışı bir davranıştır.

Bir oyunun iptal edilmesine en az sizin kadar üzülüyoruz ama bilmelisiniz ki burası Türkiye ve böyle şeyler ne yazık ki oluyor ve olacaktır. Bir oyunu iptal eden ne ilk şirketiz ne de son şirket olacağız.

Eleştirmensiniz ama araştırmadan eleştiriyorsunuz:
20: 50 de bir elemanımızın (ki 20: 30 da orda olması söylenmiştir bu hata bizim tarafımızdan da kabul edilmiş ve gerekli uyarı da yapılmıştır.) tiyatro önünde, gerekçeyi söyleyip bilet paralarını iade etmiştir.(yani söylediğiniz gibi bilet paraları ödenmemiş değildir) Şimdi ne olacak sayın eleştirmenim bu eleştiri ve karalamalar?

Dostlar Tiyatrosu’nu ve Genco Erkal’ı Aysa ‘ya yem etmeyeceğinizi söylemişsiniz. BU SOZLERINIZLE,17 yıldır Aysa ile çalışan Genco Erkal’a hakaret ettiğinizin farkında bile değilsiniz sanırım.

DEMEK KI 17 yıldır Genco Erkal’ın gözleri kapalı ,kulakları sağır demek istiyorsunuz.

Ayrıca çok sevdiğiniz tiyatronun ve sanatçısının Sivas ’93 oyununa salon verilmediğinde (ör:Kırklareli vs.)neredeydiniz sayın eleştirmen.?

BİLMEDEN, SORUP SORUŞTURMADAN KONUŞMAK KOLAY sayın eleştirmen.

Bir gün organizasyon yapmanın zorluklarını, devlet aygıtlarının anlamsız isteklerini (çok sevdiğiniz sanatçılardan istenen ,ikametgah ve nüfus cüzdan suretlerini),tanıtım yapma zorluklarını, devlet desteğinde yapılan haksızlıkları da yazarsanız çok sevineceğiz sayın eleştirmen.

Geç yanıt vermemizin gerekçesini de söyleyeyim sayın eleştirmen; çeşitli organizasyonların turnesinde olduğumuzdan ve hukuki araştırma yapma çabamızdan…

Gereken her açıklama yukarıdaki satırlarda olmasına rağmen  yine de bir özet geçeceğim:

Bilet paraları geri ödenmiş ve izleyicilerden özür dilenmiştir.

Ne yazık ki oyun iptali ne ilktir ne de son iptal olacaktır.

25 yıldır bu işi yapan organizasyon şirketini bir tek iptalle –ki sadece oyun iptal edilmiş diğer suçlamalar dayanaksızdır- yargısız infaz yapılmıştır.

Bu suçlamaların kasıtlı yapıldığına ve altında başka şeylerin olduğuna inanmak İSTEMİYORUZ.

Eleştirmenler birliği, suçlu ilan ettiği kurumu, suçlu ilan etmeden önce etik olarak arayıp bilgi almalıydı.

Özellikle internet ortamındaki siteler bir haberi yayınlamak istediklerinde karşı tarafın düşüncelerini de almak zorundadırlar (en azından her şeyi eleştiren VE  HER KONUDA bilgili sayan internet sitesi yöneticileri)

Yasal işlemler dahil olmak üzere haklarımızı arayacağımızı belirtmek isteriz..

AYSA Organizasyon Ortaklarından
Necip ERASLAN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.