Çehov’dan ‘Bir Tutam Komedi’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Şehir ve Devlet Tiyatrolarına ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri ilçe halkını özel tiyatroların seçkin oyunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Ünlü Rus yazar Anton Cheov’un kısa oyunlarından uyarlanan “Bir Tutam Hayat” oyunu tiyatroseverlerin gösterimine sunuldu.

2002 tarihinde Işıl Kasapoğlu’nun önderliğinde tiyatro dünyasına merhaba diyen Semaver Kumpanya organizasyonu birbirinden seçkin eserleri Küçükçekmeceli tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor. Semaver Kumpanya’nın sevilen komedi oyunlarından “Bir Tutam Hayat” Küçükçekmeceliler için Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. İlk gösterimi gerçekleştirilen oyun ilginç kostümleriyle göz doldurdu.

TÜRKİYE’Yİ YANSITAN OYUN

Çehov’un; Ayı, Evlenme Teklifi, Düğün, Tütünün Zararları ve Akrabalık adlı kısa oyunlarından Yavuz Pekman tarafından uyarlanan oyun bir ailenin içine düştüğü durumu komik bir üslupla anlatıyor. Eğlenceli replik ve müziğiyle izleyicisine keyifli anlar yaşatan oyun bitene kadar tempo hiç düşmüyor. Günümüz Türkiye’sine göre uyarlanan oyun tek perde olarak sahnelendi.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.