Laz Marks Emice Beyoğlu Adliyesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laz Marks, Dersim (Tunceli) ilinde yaptığı maçtan dolayı yargılanıyor.

Daha önce Rize’deki maçtan dolayı yargılanan ve 24 Aralık’ta tekrar ifadesi alınan Haldun Açıksözlü’nün, “başbakana hakaret” gerekçesiyle 3 Şubat 2011’de Rize Adliyesi’nde yargılanmasına devam edilecek.

2010 yılının son günü 31 Aralık’ta Beyoğlu Adliyesi’nde saat 10.40’ta gerçekleşecek davanın konusu 215. madde. Bu sefer Laz Marks Emice “suçu ve suçluyu övme suçunu işlediği” gerekçesiyle ifade verecek. 199. maçını bitiren Laz Marks Emice Beyoğlu Adliyesi’nde sahaya çıkacak (bu maçın fikstürde yer almadığını belirtelim).

Maçlarında Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Mazlum Doğan’dan bahsettiği için “suçu ve suçluyu övmekten” yargılanıyor. Eğer bu davada suçlu bulunursa Laz Marks Emice, tiyatro sahalarına çıkmayacak ve sahalardan men edilecek.

Duruşmadan önce görüşlerine başvurduğumuz Laz Marks Emice şunları söyledi:

“Bacular uşaklar, ha bu emperyalist kapitalist düzenin oligarklaru ve finans kapital kutavları (kutav köpek demektur), ettuğumuz maçlardan ve attuğumuz gollerden rahatsuz olmuşlardur. Beni sahalara çıkartmamaylan tehdit edeyular ama bilyiler çi bize her yer maç sahasudur (bize her yer Trabzon cibi yani). Biz yılmadan maçlarumuza devam edeceğuk. Denizlerun, Mahirlerin, İboların ve de Mazlumlarun isimlerini anmak suçsa habu suçu işlemeye biz devam edeceğuk, bunu herçesler bilsin. Sizler de ha bu yaşlı ama delikanlu Emicenuzu yalunuz bırakmayun, yerlerunuzu alun derim. Hemi de sadece işçiler deyil, Kürtler, Aleviler, türbanlılar türbansızlar, yumurta atan gençler atmayan gençler, örgütlüler örgütsüzler, Kadunlar, Lazlar, Çerkezler, Ermeniler… Uzatturmayun da yani anlayacağunuz ezilenlerun tamamı yerini alsun. 31 aralukta Beyoğlu adliyesuna bekleyrum…”

31 Aralık Saat: 10.40 Beyoğlu Adliyesi

Yazan: Yılmaz Okumuş

Oynayan: Haldun Açıksözlü

Desen: Tuncay Akgün

Koordinatör: Alper Küçükdevlet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.