Mersin ‘Kurtuluş’unu Kutlayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, bu yıl birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Zafere Giden Yol’ adlı gösteriyle ‘Kurtuluş Günü’nü yeniden canlandıracak.

Ekrem Tamer’in kaleme alıp, aynı zamanda da yönetmenliğini üstlenmiş olduğu eser, 3 Ocak Pazartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda izleyicisinin beğenisine sunulacağı kaydedildi. Eserin koreografisiniyse Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçısı Serbülent Biçer hazırlayıp, danslarına da katkıda bulunduğu bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın yanı sıra Halk Oyunları Topluluğu ve Şehir Tiyatrosu oyuncularını da aynı sahnede buluşturacak olan gösteride özel görüntü ve efektlerle birlikte ışık sistemi kullanılacağı bildirildi. Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ve Tiyatro Oyuncusu Necmiye Demir’in yanı sıra 40 kişilik bir oyuncu ve kursiyerin sahne alacağı etkinliği de Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Nazlı Seçer’in organize ettiği vurgulandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mehmet Tekkanat, 3 Ocak tarihinin Mersin açısından oldukça önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, kent genelinde yaşanacak olan ‘kurtuluş coşkusu’na kendilerinin de sanatlarıyla eşlik edeceklerini anlattı. Tekkanat, “Özellikle gençlerimizin Mersin’in nasıl ve hangi şartlarda düşman işgalinden kurtarıldığını bilmesi ve o dönemde yaşananları çok iyi anlaması lazım. Gerçekleştireceğimiz bir saatlik gösteride kurtuluş mücadelemizden bazı önemli kesitleri, öne çıkmış değerli isimleri anlatmaya çalışacağız. Biliyoruz ki, geçmişine sahip çıkmayanlar geleceğe de sahip çıkamazlar. Bu şehrin sanatçıları olarak, kutsal saydığımız bu görevi severek yerine getiriyoruz.”dedi.

Birinci Kuvvet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.