Ve Maya Sahnesi Açıldı…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber-İlk kez 2001 yılında açılan ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun (BGST) ev sahipliğinde yeniden hayata geçirilen Maya Sahnesi’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kardeş Türküler dinletisi eşliğinde kokteyle katılan birçok sanatçı İstiklal Caddesi’ndeki böyle merkezi bir sahnenin uzun süredir kapalı kalmasının bir eksiklik olduğunu, BGST’nin önemli bir atılım yaptığını belirtti.

Ayla Algan: Eşim Beklan Algan derdi ki, “Mimesis’e sahip çıkın”, ömrünün son günlerinde başucunda yer alan iki kitaptan biri Mimesis’ti. Mimesis artık büyüdü.

Yine derdi ki: “Maya Sahnesi’ne, o mekana sahip çıkın.”

Bugün görüyoruz ki BGST anımıza sahip çıkıyor ve onlarla birlikte birbirimize sahip çıkıyoruz. Artık birlikte her şeyi yapabiliriz…

Kerem Kurdoğlu: Maya sahnesi bağımsız bir gösteri merkezi olmaya aday bir yer. Hem de BGST gibi hiçbir göbek bağı olmayıp, inandığını yapan bir grubun elinde tekrar açılması çok sevindirici.

Melih Anık: Sahneyi inceledim ve bu tip sahnelerin içlerinde oyun oynanmaya en elverişlisi diyebilirim. Yeri çok güzel, İstiklal Caddesi’nin üzerinde. Tam bir buluşma yeri, özellikle de gençler için…

Emre Koyuncuoğlu: Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Kendileri zaten uzun yıllardır arkadaşlarım. Yeni sahnenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Şehsuvar Aktaş:Uzun süredir kendi kendimize soruyorduk, İstiklal’in göbeğindeki bu sahne neden atıl kalıyor diye. Çok hayırlı bir iş oldu. BGST’nin eline sağlık.

Ayşin Candan:BGST, şu ana kadar ne yaptıysa düzgün yaptı. Maya sahnesinde aynı ciddiyetle çok şey yapacaklarına inanıyorum. İnşallah en iyisi olur.

Tiyatro Boğaziçi’nin kendi oyunlarının yanında farklı toplulukları da konuk edecek Maya Sahnesi’nin programında tiyatronun yanı sıra farklı etkinlikler de yer alıyor. 26 Şubat Cumartesi günü Birol Topaloğlu’nun “Kıyı Boyu Karadeniz”  albüm tanıtım konseri bunlardan yalnızca biri. Ayrıca Mart ayının ilk haftası kadın oyunları konseptiyle ele alınıyor.

Maya sahnesi programı hakkında daha çok bilgiye www.mayasahnesi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Eser Dilsöz / MİMESİS

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.