Ünal Gürel Sahnesi Perdelerini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kemal Sunal filmlerinin unutulmaz yüzü Ünal Gürel’in -nam-ı diğer Gardrop Fuat’ın- adı bir sahnede yaşayacak.

İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan emekli tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve Kemal Sunal filmlerinin unutulmaz yüzü Ünal Gürel’in adı bir sahnede yaşayacak.

8 Nisan 2011 tarihinde (yani ölümünün 9. yılında) bir anma töreniyle açılacak olan Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi, İzmir-Alsancak’ta 110 kişilik izleyici kapasitesi, sergi salonu ve kafesi ile hizmet verecek bir kültür merkezi olma özelliğini taşıyor..

Han Tiyatrosu genel sanat yönetmenliğini yürüten ve babası gibi kendisi de oyuncu olan Rüçhan Gürel, Han Tiyatrosu’nun 2007 yılından beri çocuk ve yetişkinler için oyunlar oynadığını, atölyelerinde pek çok gence eğitim verdiklerini belirtti. Rüçhan Gürel, kendi sahnelerini yaparak, bu sahneye babasının adının verilmesinden onur duyduğunu vurgulayarak, “Gelecek nesillere sanat aşılamak, tiyatroyu sevdirmek bizim en kutsal görevimiz fakat ne yaparsak yapalım unutuluyoruz. İstedik ki Ünal Gürel ismi hafızalardan silinmesin. Tıpkı filmlerinin silinmediği gibi” diye konuºtu.

Babasının adını yaşatmayı başarmaktan mutlu olduğunu söyleyen Rüçhan Gürel, “İzmir’e nitelikli bir özel tiyatro kazandırdık, 8 Nisan 2002’de kaybettiğimiz babamızın adını bir sahnede yaşatacağız, işte bu nedenle o gün “Yeraltı” adlı oyunumuzun prömiyerini yaparak “perde” diyeceğiz. Umuyorum ki, o gün açılan perde hiç kapanmaz!” diye ekledi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.