“Nereye Gidiyoruz” 17 Ocak’ta Caddebostan’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Genco Erkal; Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarladığı tek kişilik Oyunu “Nereye Gidiyoruz” ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde! 17Ocak 2012, Salı akşamı sahnelenecek Oyunda Erkal, Aziz Nesin’in bakış açısıyla, ülke olarak “Nereye gidiyoruz?” sorusuna yanıt arıyor.

Tüm yaşamı boyunca düşünceleri uğruna yılmadanmücadele veren bir aydının, Aziz Nesin’in gözünden ülkenin dertlerini ve insanlarını tanımayı hedefleyen “Nereye Gidiyoruz?”; ölümünün 15. yılında bu büyük gülmece ustasının bakış açısıyla ülkenin fotoğrafını çekiyor. Tiyatro duayeni Genco ErkalOyunuyla; Aziz Nesin’in tüm yazılarında en etkileyici örneklerini verdiği Karagöz, Ortaoyunu, Meddah gibi geleneksel gösteri sanatlarımızı, masallarımızı, anlatı geleneğimizle çağdaş sanatın sentezini ustaca kullanarak, genç kuşaklara da tanıtılmasını amaçlıyor.

“Nereye Gidiyoruz?”, içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisinde, Aziz Nesin’in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, Genco Erkal‘ın müthiş enerjisi tüm salonu büyülüyor.

“Nereye Gidiyoruz?”un yönetmenliğini ve sahne tasarımını Genco Erkal üstlenirken; Oyunun müzikleriTürkiye‘nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema Oyuncusu Arif Erkintarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya’nın giysi tasarımını, Hakan Özipek’in ışık tasarımını üstlendiği OyundaKaragöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal‘ın tek kişilik Oyunu “Nereye Gidiyoruz?”; 17 Ocak 2012, Salı akşamı 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde!

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.