Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri Adayları Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri, Emek Ödülleri’ni kazananlarla Başarı Ödülleri’ne aday olanlar 6 Nisan Cumartesi günü KATS Sahne’deki toplantı sonucunda belli oldu.

Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri 2019’un Emek Ödülleri’ni kazananlarla Başarı Ödülleri’ne aday olanlar 6 Nisan Cumartesi günü KATS Sahne’deki toplantı sonucunda belli oldu. Yeni Tiyatro Anadolu ve Dünya Ödülleri’nin ayrı bir kategori olarak Mayıs 2019’da duyurulması kararı alındı. 7. Emek ve Başarı Ödülleri töreni 29 Nisan 2019 Pazartesi akşamı Mecidiyeköy’deki Dada Salon Kabarett’te gerçekleştirilecek.

Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri (2019) hakkında

Yeni Tiyatro Dergisi’nin 12. yılındaki en önemli etkinliklerinden biri Emek ve Başarı Ödülleri törenidir. Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Emek ve Başarı Ödülleri Jüri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erbil Göktaş, Emek Ödülü alanlarla Başarı Ödülleri’ne aday olanların her yıl olduğu gibi, bu yıl da 209’a damgasını vuracağını belirterek, “farkındalık yaratmak ve hizmet üretmek için var gücümüzle ve tutkuyla çalışıyoruz” dedi.

Yeni Tiyatro Dergisi şu an Türkiye’de “aylık” olarak çıkan ve düzenli olarak dağıtılan hakemli “tek” sahne sanatları dergisidir. Sahne sanatlarında başta tiyatro sanatı ve bilimi olmak üzere operaya, baleye çağdaş dansa yer verip bu alanlarda görünürlük yarattığı gibi, pek çok akademisyenin, yazarın ve eleştirmenin yazma motivasyonunu destekleyerek, bu alana yeni yazarlar ve eleştirmenler kazandırmıştır. Bu anlamda Yeni Tiyatro Dergisi, haber, söyleşi ve eleştiri yazılarıyla güncel/aktüel yayıncılık yaparken hakem onayından geçmiş bilimsel yazılara da yer vermesiyle “akademik” bir dergi de olabilmiştir. Yeni Tiyatro Dergisi, Türkiye’nin hemen her üniversitesindeki pek çok akademisyenin makalelerini, araştırma ve incelemelerini yayımlayan yegane dergidir.

Gerek Türkiye’de hiç yayımlanmamış 40’ın üzerindeki oyun kitaplarını yayımlayıp dergiyle ücretsiz dağıtmasıyla, gerek prodüksiyon usulü gerçekleşen pek çok oyunu desteklemesiyle, bu alandan kazandıklarını yine bu Alana aktaran Yeni Tiyatro Dergisi, son yıllarda yurt dışında da tanınmış ve etkinlik göstermektedir. www.magpile.com sitesinden Yeni Tiyatro Dergisi’ne dünyanın her yerinden ulaşmak ve edinmek mümkündür. Yeni Tiyatro Dergisi, Turgut Uyar’ın dediği gibi, “bütün mümkünlerin kıyısında”, Edip Cansever gibi “umudu dürtüp umutsuzluğu yatıştırmayı” kendisine misyon edinmiştir.

29 Nisan 2019 Pazartesi akşamı saat 19.30’da, Mecidiyeköy Dada Kabarett’de gerçekleşecek olan Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri de Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri hatta, “Emek” kavramını da bu alana sokup yaygınlaştırmasıyla da en değerbilir olanıdır. “Yeni Tiyatro Ödülleri’nin başladığı 2013 yılından bu yana “Başarı”nın yanında “Emek” kavramı da ödüllendirilmiş ve her yerde çoğalmıştır.

Yeni Tiyatro Dergisi, yayın ve hakem kurulundaki üyeleriyle, Emek ve Başarı Ödülleri’ndeki jüri üyeleriyle, Türkiye’nin saygın yazar ve eleştirmenleriyle ve çalışkan sanatçılarının destekleriyle başta İstanbul ve Kocaeli kentleri olmak üzere her yerde aydınlık, mutluluk, bolluk ve umut dolu yarınlar için çalışmalarını sürdürmektedir.

7. Emek ve Başarı ödülleri adayları ve kazananları öğrenmek için tıklayınız.

Aydınlık

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.