17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin Programı Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye’den seyirciyle ilk kez buluşacak 30’a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor. Festival kapsamında, 18 farklı mekânda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin programının açıklandığı basın toplantısında, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Festival Sponsorları AYGAZ adına Genel Müdür Yağız Eyüboğlu ve OPET adına Genel Müdür Cüneyt Ağca ile Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Prof. Dr. Dikmen Gürün birer konuşma yaptı.

İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu bu yıl İstanbul Festivallerinin kenti her zamankinden de geniş bir şekilde kucaklamayı amaçladığını söyleyen İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: “Her iki yılda bir İstanbul sahnelerine yeni bir heyecan sunan festivalimizin hem uluslararası niteliğini hem de Türkiye’nin tiyatro yaşamındaki öncü rolünü sürdürmesi bizim için büyük önem taşıyor. Toplumun kendisine bambaşka bir gözle bakmasını, içinde yaşadığı hayatı farklı yönleriyle görmesini sağlayan tiyatronun, farklı sanat alanlarına dokunarak ortaya çıkardığı yeni keşifler, yeni biçimler ve yeni yorumları desteklemekten mutluluk duyuyor, bu uğraşlarımızda bize destek olmayı sürdürdükleri için başta Festival Sponsorlarımız Aygaz ve Opet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

AYGAZ adına bir konuşma yapan Genel Müdür Yağız Eyüboğlu “Aygaz olarak, Türkiye’de kurumsal vatandaşlık kültürünün yerleşmesi sürecinde öncülük ediyor, çaba sarf ediyor, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında yıllardır katkı sağlıyoruz. Bu bağlamda, ülkemizin kültürel yaşamının en temel yapıtaşlarından biri saydığımız İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile işbirliğimize büyük değer veriyor, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin dört yıldır parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Tiyatro severler için bir şölen niteliği taşıyan 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ne dördüncü kez sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ise “OPET olarak bilinçli toplum yaratma hedefi ile gerek sosyal sorumluluk projelerimiz, gerekse sosyal, sanatsal ve kültürel alanlardaki etkinliklerle toplumun zenginleşmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İKSV tarafından artık bir gelenek olan ve uluslararası anlamda büyük bir sanat olayı haline dönüşen İstanbul Tiyatro Festivali’ne destek olmaktan gurur duyuyoruz. Enerji sektöründe faaliyet gösteren bir kuruluş olarak; tiyatro enerji ister, biz de bitmeyen enerjimizle yanınızdayız” dedi.

Festival, 10 Mayıs Pazartesi akşamı Hekate’nin Şarkısı ile açılacak

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Açılış Töreni’nin ardından Krater Yapım’ın Hekate’nin Şarkısı başlıklı oyunu ile başlıyor. Selim Atakan’ın Shakespeare’in metin ve şiirleri üzerine yaptığı bestelerden oluşan bu müzikli gösteriyi Engin Alkan yönetiyor ve üç kadın ‘şarkıcı-oyuncu’ ve bir erkek ‘dansçı oyuncu’ dizeleri yorumluyorlar. Talat S. Halman, Sabahattin Eyüboğlu ve Can Yücel çevirileriyle zenginleşen yapımda zamanlardan herhangi bir zamanda ve belirsiz bir yerde Selim Atakan’ın müzikleri aracılığıyla adaletsizlikler, haksızlıklar sorgulanıyor. Hekate’nin Şarkısı, 28 ve 29 Mayıs günleri saat 20.30’da BANVİT sponsorluğunda Caddebostan Kültür Merkezi’nde tekrar seyirciyle buluşacak.

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl iki önemli sanatçıya sunulacak

Bu yıl İstanbul Tiyatrosu Onur Ödülleri Türk tiyatrosuna yıllardır oyuncu, yönetmen, eğitimci olarak yaptığı değerli katkılardan dolayı Erol Keskin ve de dünya tiyatrosunun yakından tanıdığı Japon yönetmen, eğitimci, yazar Tadashi Suzuki’ye verilecek. Erol Keskin’e ödülü, İstanbul Tiyatro Festivali’nin 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek Açılış Töreni’nde takdim edilecek. Japon yönetmen Tadashi Suzuki ise ödülünü 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahneleyeceği “Elektra” adlı oyunundan önce alacak.

İKSV

Festival Programı İçin Tıklayınız…

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.