HÜR-DER’den Tango’ya Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +
HÜR-DER yaptığı basın duyurusuyla Diyarbakır’da düzenlenmesi düşünülen “Tango Festivali”ne tepki gösterdi.

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) tarafından yapılan basın duyurusunda Diyarbakır’da düzenlenmesi düşünülen “Tango Festivali”ne tepki gösterildi.

Açıklamada, “Batman, Erzurum, Malatya ve Mardin’de yaptıkları etkinliklerden sonra 30 Nisan– 2 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’da 1. Güneydoğu Anadolu Arjantin Tango Festivali düzenlemeye karar veren Metin Yazar’ın, etkinliğe Arjantin’den 5 kişilik bir ekibin ile 1–2 Mayıs tarihlerinde halka açık ücretsiz temel tango eğitimi ile festival yapacaklarını açıklamış bulunduğu” hatırlatılarak, “Tango dansının İslam dışı toplumların eğlence kültürü” olduğu belirtildi.

Tango’nun İslam’a göre haram olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Dinini bütün olarak yaşamaya çalışan. Hz. Peygamberi kendisi için örnek kabul eden ve İslam’daki helal ve haram inancını kabul eden kimseler böyle bir dansı yapamazlar ve böyle bir kursu açamazlar. Çünkü yabancı bir kadınla bir erkeğin göz-göze ve burun-buruna birbirleri ile sarmaş-dolaş bir halde oynamaları İslam inancına göre haramdır” denildi.

“Diyarbakır halkının; inancında, örfünde ve namus anlayışında kızlarının ve kadınlarının erkeklerle sarmaş dolaş olması gibi bir haysiyetsizlik ve gayretsizlik yoktur” denilen açılamada, “Müslüman Kürt halkının namus düşkünü olması hasebiyle böylesi rezaletlere tahammülü yoktur. Müslüman halkımız bunun iffet ve namus anlayışına bir saldırı olduğunu çok iyi bilmektedir. Bölgemizde; iffete, aile yapısını ayakta tutan değerlere ve namusa karşı bu kadar tahripkâr saldırılar yapılmasının altında derin ve karanlık yapıların çalışmalarının olduğu aşikârdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamda yetkililerin bu tür organizasyonlara karşı tedbir alması istenirken; STK’lar ile halktan sivil tepki koyması istendi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.