‘Interplay’ Genç Oyun Yazarları Festivali’ne Başvurular Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Interplay, Uluslararası Genç Oyun Yazarları Festivali, bu yıl Avrupa çapında ve ilk kez Türkiye’de yapılacaktır. 3-12 Temmuz 2010 tarihlerinde, İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Ürkmez beldesinde yapılacak olan festival, OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seferihisar Belediye Başkanlığı, Akşit Düşün ve Yazınevi işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

18-26 yaşlarında olan genç oyun yazarları, sözkonusu festivale, yazmış oldukları ancak henüz sahnelenmeye hazır olmayan oyunlarıyla katılabileceklerdir. Festivalde, oyunların geliştirilmesi için tartışma programlarının yanı sıra, seminerler, workshoplar, konferanslar yer alacaktır. Tiyatro gösterileriyle desteklenecek olan festivalde, genç yazarların, yayıncılar, tiyatro yöneticileri ve akademisyenlerle buluşmaları sağlanacaktır.

Katılımcı genç yazarların yemek, konaklama, gezi giderleri ve tiyatro biletleri festival tarafından karşılanacaktır. Ancak, genç yazarlar bir katılım ücreti ödeyeceklerdir.

Başvuru koşulları:

1)    18-26 yaşlarında olmak

2)    Bir sahne oyunu yazmış olmak ve festivale kabul edildiğinde oyununu İngilizceye çevirtmeyi kabul etmek

3)    İngilizceyi iyi düzeyde konuşmak ve belgelemek (KPDS ya da ÜDS’den 70 ve üzeri ya da TOEFL’dan 513; 183; 65 puan almış olmak).

4)    Festivale katılım ücretini ödemeyi kabul etmek (katılım ücreti yabancı katılımcılar için 300 Avro, Türkiye’den katılacak olanlar içinse 500 TL’dir. )

5)    Festivale ulaşıncaya kadar olan ve festivalden ayrıldıktan sonraki yol giderlerini üstlenmek.

Festivale katılım her ülkenin Interplay temsilcisi aracılığıyla gerçekleşmektedir. Aşağıdaki başvuru koşullarına sahip olan genç yazarların oyunlarını, yabancı dil belgelerini, özgeçmişlerini, bir mektupla birlikte, 1 Mayıs 2010 tarihine kadar, posta ya da kargo aracılığıyla, interplay’in Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Hasan Erkek’e ulaştırmaları gerekmektedir. Internet üzerinden yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

ADRES:

Prof. Dr. Hasan Erkek
Anadolu Üniversitesi
Devlet Konservatuvarı
26470
ESKİŞEHİR

Bilgi için:

0533 635 00 67

hasanerkek@yahoo.com Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

herkek@anadolu.edu.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.