1. Nürnberg Kürt Kültür Haftası Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde ilk kez gerçekleştirilen 1. Nürnberg Kürt Kültür Haftası sona erdi. Halkoyunları, film, tiyatro ve defile gösterisi, panel konserin yer aldığı kültür haftası yoğun ilgi topladı.

Nürnberg’te Çarşamba günü başlayan 1. Nürnberg Kürt Kültür Haftası Pazar günü Şivan Perwer’in verdiği konserle sona erdi. Mediya Halk Evi tarafından düzenlenen kültür haftası Villa Leon’da Nürnberg çocuk halk oyunları ekibinin gösterisi ile start aldı. Kültür haftasına yaklaşık 1500’e aşkın kişi katıldı. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani’nin de katıldığı kültür haftasında, ‘Kürt Dili ve Tarihi’ konu alan bir panel düzenlendi. Panele yazar Mehmet Bayrak, BDP Milletvekili Hamit Geyrani, Murat Çakır ve Dr. Nicks Brauns katıldı. 1. Nürnberg Kürt Kültür Haftası’nda yönetmen Bahman Ghobadi’nin ‘Kaplumbağalar da Uçar’ filmi göserimi ve Hamburg’dan gelen ve yönetmenliğini Ferman Karayiğit’in yaptığı ‘Tiyatro Asmin’ sahnelendi.

Kültür haftasının son günü ise Kürt dil Bayramı nedeniyle Kürtçe öğretmeni Azad Panosi, Kürtçe üzerine bir konuşma yaptı. Daha sonra İnci Dağdelen’in öncülüğünde 13 kişilik ‘Renge Mezopotamya’ ekibiyle, Kürt kıyafetlerini düzenlenen defilesi sergiledi. Tara Jaff ve Koma Şilan’ın sahne aldığı Kürt Kültür Haftası, Şivan Perwer’in sahne alması ile Pazar akşamı sona erdi.

PİROZ HEVÎ/NÜRNBERG

YENİÖZGÜRPOLİTİKA

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.