Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü “Rüzgar”la Sahnelerde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK) olarak, Anadolu ve çevresinde yaşayan halkların danslarını, müziklerini, birlikteliklerini ve ortak paydalarını kültürel çoğulcu bir bakışla dile getirdiğimiz Rüzgâr dans-müzik gösterimizle 8 Mayıs’ta seyirci karşısına çıkıyoruz.

Bu yıl Mardin ve Doğu Karadeniz bölgeleri, Rum dans ve müzikleri ile Maraş Alevileri / Sinemili Aşireti deyişleri üzerine yaptığımız alan çalışmaları sonucunda şekillenen dans-müzik gösterimizde Arapça, Ermenice, Gürcüce, Hemşince, Kürtçe, Lazca, Rumca, Süryanice ve Türkçe, şarkılar, türküler, deyişler, ilahiler ve bu halklara ait danslar yer alıyor. Dans, müzik ve tiyatro formlarının birlikteliğinin yarattığı olanakları yanına kattığımız Rüzgâr, farklı kültürlerin ve kimliklerin bir arada, barış içinde yaşayabileceği özgür yarınlara dair inancımızı pekiştiriyor.

Nereden eserse essin, rüzgarın ardında bıraktığı, beraberinde getirdiği, ayırdığı, sürüklediği, bir araya getirdiği ne varsa bu topraklarda, birbiriyle vedalaşıyor, birbirini bekliyor, birbiriyle buluşuyor ve kucaklaşıyor. Adil ve samimi bir barış dileği ile…

8 Mayıs Cumartesi 16.00
13 Mayıs Perşembe 19.30
16 Mayıs Pazar 16.00
18 Mayıs Salı 19.30
22 Mayıs Cumartesi 14:00

Gösteriler Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde.

Ulaşım :
Taksim-R.Hisarüstü 559C
Kabataş-R.Hisarüstü 43R
Şişli-R.Hisarüstü 59R
Kadıköy-R.Hisarüstü 125
Sarıyer-R.Hisarüstü 59RS

bufk@boun.edu.tr
http://bufk.boun.edu.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.