Erzurum Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, 18 ile 31 Mayıs tarihleri arasında tiyatro ziyafeti çekecek. Sivas, Ordu, Trabzon, Azerbaycan, Bakü, Tarsus, Bulancak ve Van’dan gelecek olan tiyatro topluluklarının da katılımıyla 13 gün boyunca her gün bir başka oyuna ev sahipliği yapacak olan Erzurum Gençlik Merkezi, organizasyonu yürütmekle kalmayıp, aynı zamanda sahne de alacak. 18, 21, 24, 27 ve 31 Mayıs tarihlerinde “Nafile Dünya” adlı oyunu Erzurum’daki tiyatro severlerle buluşturacak olan Gençlik Merkezi, konuk tiyatro topluluklarını ağırlayacak.

ERZURUM TİYATRO GÜNLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Mürteza Cengiz, 18 ile 31 Mayıs tarihlerini kapsayan “Tiyatro Günleri” programı hakkında bilgiler verdi. Erzurum Gençlik Merkezi tarafından organize edilen programa, değişik şehir ve ülkelerden 9 ayrı tiyatro topluluğunu davet ektiklerini bildiren Cengiz, Sivas, Ordu, Trabzon, Azerbaycan, Bakü, Tarsus, Bulancak ve Van’dan gelecek olan tiyatro gruplarının, kendilerine ayrılan günlerde Erzurum’daki tiyatro severlerle bir araya geleceklerini kaydetti. Tiyatro Günleri’nin açılışını, 18 Mayıs’ta Erzurum Gençlik Merkezi Gençlik Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Nafile Dünya” adlı oyunla yapacaklarını dile getiren Cengiz, “19 Mayıs’ta Sivas Belediyesi Tiyatrosu ‘Su Gelince’, 20 Mayıs’ta da, Sivas Anatolia Tiyatrosu ‘Pusuda Öç’ adlı oyunu sahneye koyacaklar.” diye konuştu.

CENGİZ, TİYATRO GÜNLERİ PROGRAMINI AÇIKLADI…

31 Mayıs’ta sona erecek Tiyatro Günleri kapsamında 21 Mayıs’ta yine Erzurum Gençlik Merkezi Gençlik Tiyatrosu’nun sahneleyeceği oyunun ardından sırasıyla diğer günler Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Trabzon Sanat Atölyesi Tiyatro Topluluğu, Erzurum Gençlik Merkezi, Azerbaycan Diller Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Bakü Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, Erzurum Gençlik Merkezi, Tarsus Çağrışım Tiyatrosu, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Van Tamara Tiyatrosu ve Erzurum Gençlik Merkezi tarafından oyunlar sahnelenecek. 18, 21, 24, 27 ve 31 Mayıs tarihlerine denk gelen günlerde, sahne Erzurum Gençlik Merkezi’ne ait olacak.” diye konuştu. Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan oyunların, 31 Mayıs tarihine kadar tek s eans halinde saat 19.30’da başlayacağına dikkati çeken Cengiz, “Normalde oyunları ücretsiz sahneleyecektik. Fakat Erzurum’da şöyle bir durum var: ücretsiz tiyatro oyunları pek ilgi görmüyor. Fakat oyunlar ücretli olunca, salonda oturulacak yer bulunamıyor. Bu nedenle biz de oyunları sembolik bir ücret olan 3 TL mukabilinde sahneleyeceğiz. Tiyatro Günleri etkinliğimize herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Erzurum

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.