İstanbul Amatör Tiyatro Günleri (İATG) 2010 Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Amatör Tiyatro Günleri 4 Mayıs’ta İTÜ Timis Oyuncuları’nın Boğaziçi Üniversitesi’nde sergilediği Gogol’ün Defteri adlı iki perdelik oyun ile devam etti. Etkinlikte ağırlıklı olarak üniversiteli tiyatro gruplarının üyeleri izleyici olarak yer aldı. Gogol’ün Defteri, grubun Gogol’ün Ölü Canlar romanı ile Portre, Burun, Delinin Defteri isimli kısa öykülerinden yola çıkarak oluşturduğu bir oyun. Timis Oyuncuları, Gogol’ün Ölü Canlar romanını yazma sürecindeki temel çelişkilerini, yazarın kısa öykülerini de kullanarak bir kolajla anlatmayı hedeflemiş.

Oyun sonrasında oyun kadrosu ile yapılan söyleşide oyuncular bir yandan Ölü Canlar metni üzerine çalışırlarken bir yandan da farklı gruplar tarafından kısa öykülerin çalışıldığını, sahne aşamasında ise metinlerin temel noktalarını kaybetmemeye dikkat ederek ağırlıklı olarak doğaçlama yöntemiyle nihai metne ulaştıklarını belirttiler. Oyunla ilgili oluşan genel değerlendirme çeşitli sahne buluşları ve oyunculuk yorumlarıyla izlenirliği yüksek bir oyun olmakla birlikte kurgudaki muğlaklıkların yer yer öykü takibinde ve dolayısıyla anlaşılırlıkta sıkıntı yaratabildiği yönündeydi. Oyuncuların oyun müziklerini acapella vokal tekniği ile yapmaları ve dekor-aksesuar olarak kendi bedenlerini kullandıkları sahne tasarımı bu anlamda önemli ve bundan sonra da üzerine gidilmesi iyi olacak arayışlar olarak değerlendirildi.

İATG, 6 Mayıs Perşembe günü İTÜ Taşkışla Sahnesi’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde sergileyeceği Kırık Testi isimli oyunla devam edecek.

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Program için tıklayınız

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.