Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri 2010

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından organize edilen “Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri” 23 Mayıs ve 5 Haziran 2010 tarihlerinde İstranbul Amatör Tiyatro Günleri 2010 kapsamında yapılıyor. “İki Yazar, İki Gün” başlığıyla düzenlenen organizasyon Boğaziçi Üniversitesi’nde izlenebilir.

23 Mayıs 2010 (Beki L. Bahar Tiyatrosu)

Türkiyeli Yahudi kadın yazar olan Beki L. Bahar uzun yıllar boyunca Ankara’da ve ardından geldiği İstanbul’da düzenli olarak ürettiği tiyatro metinleri ve yayınladığı araştırma yazılarıyla Türkiye tiyatrosuna önemli katkılarda bulunmaktadır. Beki L. Bahar’ın tiyatrosunun mercek altına alınacağı etkinlikler 23 Mayıs pazar günü saat 16.00’da Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Salonu’nda gerçekleştirilecek bir panelle başlayacak ve ardından Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde yazarın oyunlarından sahnelerin sergilenmesiyle devam edecek. Etknilikler sırasında Beki L. Bahar da katılımcılar arasında yer alacak.

16:00: Panel: Beki L. Bahar ve Tiyatrosu

Moderatör: Uluc Esen

Konuşmacılar: Selim Hubeş, İzzet Bana, Rivka Bihar, Ömer F. Kurhan

Yer: Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Salonu

20:00 Kısa Oyun: Alabora / 200.000. Gece (Dostluk Yurdu Derneği)

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi

——————————————————————-

5 Haziran 2010 (Hagop Baronyan: Unutulmuş Bir Tiyatro Adamının Anısına)

Tanzimat döneminde yaşamış Ermeni tiyatro adamı Hagop Baronyan’ın anılacağı günün amacı Osmanlı tiyatrosuna yaptığı büyük katkılara rağmen bugün adı tümüyle unutulmuş olan bir tiyatro adamını hatırlamak ve hatırlatmak olacak.

13.00 Konuşma: Hagop Baronyan: Döneminin Seçkin bir Hiciv, Roman ve Oyun Yazarı / Prof. Kevork Bardakjian (Michigan Üniversitesi Ermeni Dili Edebiyatı öğretim üyesi)

14.30 Kısa Oyun: Getronagan Lisesi ve Tarkmancatz İlkogretim Okulu Oğrencileri / “Medzabadiv Muratsganner (Dilenen Muhteremler)” /Ermenice

17.00 Söyleşi: Trabzon’da Bağdasar Ağpar Deneyimi / Necati Zengin (Trabzon Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni)

18.00 Söyleşi: Bir Yayıncı Olarak Hagop Baronyan / Zakarya Mildanoğlu (Ermeni periyodikleri konusunda araştırmacı / Agos Yazarı)

19.30 Kısa Oyun: Berberyan Kumpanyası& Tiyatro Boğaziçi / “Şark Dişçisi” /Türkçe

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.