‘Ölüm Uykudaydı’ Oyununa Büyük İlgi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şûjin (Çuvaldız)ve Zext (Boyunduruk) oyunları ile 2010’da seyirciye perdelerini açan Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu, Bingöl ve Tatvan turnelerinden sonra, Cuma Boynukara’nın yazdığı ve M.Sait Alpaslan’ın yönettiği “Ölüm Uykudaydı” adlı oyun galası büyük ilgi gördü.

Türkçe yazılıp kısa bir süre önce Kürtçe’ye çevrilen “Ölüm Uykudaydı” oyunu oyunu Devlet Tiyatrosu Orhan Asena sahnesinde seyirci karşısına çıktı. Seyircilerin ayakta alkışladığı oyun sonunda Sur Belediye Başkan vekili Bedri Turan, oyun yazarı Cuma Boynukara ve oyunu sahneye koyan ve oynayan M.Sait Alpaslan’a çiçek vererek kısa bir konumsa yaptı.

Oyunda anlatılanın insanlık dışı cezaevi sürecine karşı ölüm orucuna yatmış bir ve birden fazla aydın insanın başlattığı bir direnişin olduğunu kaydeden Turan, “Bu oyun bize yakın geçmişi hatırlattı. Diyarbakır cezaevinde yaşanan vahşetti kimiz yaşamız olsak da, yaşanmayanlar bu oyun sayesinde bilgi sahibi oldular. Bu oyunu yazan ve sahneye koyanlara teşekkür ederim. Topluma öncülük edenlerin gelecekteki insanların iyi yaşaması için gözlerini kıpmadan hayatlarını feda edenlerin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.