Tanrıların Tahtında Dans Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın 8. harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında gösterilen, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, Tango dansçılarını misafir etti.

Arjantin Tango Dans Sporu Türkiye Şampiyonası’nın yapılacağı Gaziantep’e gelen Türkiye’nin çeşitli illerinden 65 dansçı, Nemrut Dağı’nın zirvesinde güneşin doğuşunu izledikten sonra 2 bin yıllık devasa Tanrı ve kral heykellerinin arasında hazırlanan platformda Tango gösterisi yaptı.

Gaziantep Arjantin Tango ve Sosyal Danslar Kulübü Başkanı ve Dans Sporları İl Temsilcisi Hüseyin Cahit Karaata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Arjantin Tango Dans Sporu Türkiye Şampiyonası’nın 23 Mayıs tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirileceğini söyledi.

Cahit Karaata, şampiyona öncesinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 65 dansçının bölgenin kültürel varlıklarını görmeleri için Nemrut Dağı’na bir gezi düzenlediklerini ve dansçıların zirvede Tango gösterisi yaptıklarını belirtti.

Cahit Karaata, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep başta olmak üzere bölgemizde ciddi bir turizm potansiyeline sahip ören yerleri var. Düzenlediğimiz etkinlik sadece dans sporu etkinliği olsun istemedik ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen farklı kültürlerden arkadaşlarımızı bölgeyi gezdirerek tarihi ve turistik zenginliklerimizi görmelerini istedik. Yöremiz medeniyetin ilk çıktığı yer. Medeniyet buradan doğmuş. Büyük önder Atatürk de dansın medeniyet olduğunu söylemiş. Bizler de medeniyetin olduğu yerde medeniyetsiz kalamazdık, buna ayak uyduralım dedik ve Atatürk’ün sözünü yerine getirmek istedik. Nemrut Dağı’nın zirvesinde güneşin doğuşunu izledikten sonra zirvede hazırladığımız platform üzerinde arkadaşlarımız güzel bir Tango dans gösterisi yaptı. Nemrut Dağı’nın zirvesinde böylesine güzel bir etkinliği önemli bir günde yapmak ayrı bir mutluluk. Çünkü gençlerimizin Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlediğini ve sanatın her alanında tüm dünyaya örnek olduklarını dünyanın 8. harikası olan bir mekândan herkese göstermek istedik.”

Dansçı Ayşegül Akcan, “Nemrut dağı gerçekten çok güzel ve büyüleyici bir yer. Nemrut dağında güneşin doğuşunda yapılan Tango gösterisi bir ilk sanıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Soğuk ve rüzgara rağmen düzenlenen gösterinin ardından hatıra fotoğrafı çektiren dansçılar, Commagene Krallığına ait Arsemia, eski Kahta Kalesi, Tarihi Cendere Köprüsü ve Karakuş tepesini ziyaret ederek Adıyaman’dan ayrıldı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.