Şehir Tiyatroları’ndan Kentin Tarihi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2010 Avrupa Kültür Başkentliği payesinden olsa gerek İstanbul sıcaklığını tüm sanat dallarına inceden inceye akıtıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2-3-4 Temmuz günlerinde Devr-i İstanbul adlı oyunu sahneleyecek. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak olan Devr-i İstanbul, insan yerleşiminin Paleolitik Çağ’a dayandığı bir şehrin, İstanbul’un öyküsünü anlatıyor.

Devr-i İstanbul’da, günümüze gelene dek İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamış olan insan topluluklarının hayatı; neredeyse son bir asra damgasını vurmuş İBB Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği oyunlarda kullanılan kostümler eşliğinde sahnelenecek. Bir zamanlar Muhsin Ertuğrul’un, Vasfi Rıza Zobu’nun, Hazım Körmükçü’nün, Bedia Muvahhit’in, Cahide Sonku’nun sahnede giydiği kostümleri, bu kez yeni nesil tiyatrocular üzerinde görücüye çıkacak. Türkiye ve İstanbul tarihine yön veren önemli olayların kronolojik bir sırayla derlenerek, hafızalardan silinmeyen şarkılarla bir nevi kostüm şölenini de andıracak oyun, sahneye kurulan “üçüncü köprü” üstünde oynanacak.

İstanbul Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Can Doğan’ın tasarladığı ve yönettiği Devr-i İstanbul’un dramaturgluğunu Özge Ökten, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan, kostüm tasarımını Eylül Gürcan, müzik direktörlüğünü Murat Bavli, koreografisini Senem Oluz, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu üstleniyor. Ücretsiz olarak izlenebilecek Devr-i İstanbul oyununun saatleri ise şöyle: 2 Temmuz saat 20.30, 3 Temmuz saat 15.00 ve 20.30, 4 Temmuz saat 15.00. (0212 455 39 18) Özge Yalın İstanbul

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.