4. Gülsuyu Sanat ve Hayat Kültür Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kutsiye Bozoklar ve Serhat Yıldız anısına düzenlenen 4. Gülsuyu Sanat ve Hayat Kültür Festivali görkemli bir programla sona erdi. Gülsuyu, Gülensu ve çevre mahallelerden gelen emekçiler, konser ve tiyatro gösterimleri ile coşkulu dakikalar geçirdi.

Festivalin üçüncü günü, İzmir Yeni Kapı Tiyatrosunun “Palto” adlı oyununu sahnelemesi ile başladı. Seyircilerin de dâhil edildiği oyunun finalinde Enternasyonel Marşı, izleyenlerle birlikte söylendi.

Festival, Düşbaz müzik grubunun ezgileriyle devam etti. Düşbaz müzik grubu, İspanyolca ve Türkçe marşlar ve ezgiler seslendirdi. Cihan Çelik yoğun ilgi ve alkış eşliğinde sahneye çıktı. Zazaca, Kürtçe parçalar söyleyen Çelik, festivale katılan emekçilere coşkulu anlar yaşattı. Çelik’in Deniz Gezmiş, Yılmaz Güneş anısına söylediği parça, zafer işaretleri eşliğinde, hep bir ağızdan söylendi. Festivalin coşkusu Agire Jiyan’ın sahne almasıyla doruğa ulaştı. Halk, Agire Jiyan’ı coşkulu çığlıklar, ıslıklar ve zafer işaretleriyle karşıladı. Agire Jiyan ezgilerini halk ile beraber seslendirdi.

 

Düzenlenen havai fişek gösterisi festivale renk kattı. Festival sonunda, “Gülsuyu Aparat Grubu” tarafından çekilen “Mahalle” adlı kısa film gösterimi yapıldı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.