AKM Bugün Kapalıysa Sorumlusu Sizsiniz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür-Sanat Sen’in geçtiğimiz sabah Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde yaptığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı suçladığı basın açıklamasına İstanbul 2010 AKB Ajansı’ndan yanıt gecikmedi.

Dün sabah AKM’nin meydanı bir “meydan okumaya” daha şahitlik etti ve bu sefer söz İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nındı. AKB Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, AKM’nin kapalı olmasını eleştirenlerin ve kendilerini suçlayanların asıl bu duruma neden olan kişi ve kurumlar olduğunun altını çizerek, AKM’nin restorasyonu ve yeniden inşası ile ilgili başlattıkları projenin Kültür ve Sanat-Sen tarafından mahkemeye götürüldüğünü ve yürütmenin durdurulma kararı verildiğini aktardı.

Asıl sorumlular kendileridir

Bu aşamadan sonra konsensüs içinde yeni bir proje oluşturmak için Kültür Sanat-Sen’in de aralarında bulunduğu STK ve meslek örgütleriyle birlikte yeni bir proje hazırladıklarını belirten Avdagiç, itirazlara konu olan değişiklik taleplerini görüşmek ve tarafları uzlaştırmak amacıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Devlet Opera Balesi Genel Müdürü, Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, ilgili meslek örgütleri ve projeyi hazırlayan mimari büro temsilcilerini biraraya getirerek uzlaşma sağladıklarını belirtti. Kültür Sanat-Sen başta olmak üzere uzlaşma sağlandığını söyleyen Avdagiç, Kültür Sanat-Sen’in İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde devam eden projenin iptali istemiyle açtığı davayı geri çekmemiş olduğunu ve dolayısıyla da Koruma Kurulu projeyi değerlendirmeye almadığını söyledi. Avdagiç, “Bu aşamada binanın kapalı olmasından şikâyet edenler çok ilginç bir şekilde aslında buna sebep olanlardır” diye konuştu. Basın mensuplarının soruları üzerine AKM’nin restorasyonu ve yeniden inşası projesinin kendileri için sona erdiğini belirten Avdagiç, Türkiye için çok önemli olan kültür merkezinin konsensüs sağlanan proje dikkate alınarak yeniden kültür hayatına kazandırılmasını temenni ettiğini ifade etti.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.