Doğu ve Güneydoğu’dan Gelen Çocuklar Troy’u İzledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, dün akşam TRT organizasyonu ile Antalya’ya Doğu ve Güneydoğu kentlerinden ilk kez gelen yaklaşık 100 çocuğu ağırladı. Serik İlçesi’nin Belkıs Beldesi’ndeki Gloria Aspendos Arena’da Mustafa Erdoğan tarafından sahneye konulan Troy’u izleyen çocuklar yaklaşık 2 saat süren gösteriye hayran kaldı. Çocuklar gösteri sonrası ekibin genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan ve dansçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Mustafa Erdoğan, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen çocukları ağırlamaktan mutlu olduklarını söylerken, ”Çocuklardan gösteriyle ilgili kompozisyon yazmasını istedik. Yazılacak kompozisyonlar arasında yapılacak değerlendirmede ilk 3 sırayı alan öğrencileri, yurtdışı turnelerimizden birine götüreceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ateşi’nin gösterileri için kent merkezinde önerilen “Cam Piramit’in yıkılıp yerine tiyatro yapılması” ve “Sıçan Adası’na gösteri merkezi kurulması” fikirlerini değerlendiren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, her iki fikri de benimsemediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Troy dans gösterisini izlemek için geldiği Aspendos Arena’da sohbet ettiklerini belirten Erdoğan, gösteri için yer aradıkları fikrine Akaydın’ın iki öneri sunduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

”Başkanın düşündüğü alternatifler içinde Cam Piramit ve Sıçan Adası da vardı. Ancak Akaydın, sadece sesli düşündü. Cam Piramit’in yıkılıp yerine yeni bir tiyatro yapılmasına karşıyım. Cam Piramit iyi veya kötü var ve bazı etkinlikler oluyor. Biz gösteriler için yenisini yapmak isteriz. Sıçan Adası ile ilgili yapılan eleştiriler de doğru. Gerçekten orası doğa harikası bir yer. Bize verseler bile oraya tiyatro yapmayız. Orası bir dağ. Ayrıca sit alanı.”

PERGE TİYATROSU EN GÜZELİ

Tarihi mekanların özel girişimciler aracılığıyla ciddi yatırımlar yapılarak restore edilmesi görüşünde olduğunu bildiren Mustafa Erdoğan, 3 bin yıldır harabe olarak duran Perge antik kentini, ayağa kaldırıp, kazıları tamamlayıp, Antalya’ya kazandırmak gerektiğini ifade etti. Perge Tiyatrosu’nun dünyanın en güzel tiyatrolarından biri olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ”Perge, Aspendos’la yarışacak güzellikte bir yer. Hatta Aspendos’a göre bazı avantajları var. Rölyefler Aspendos’tan daha sağlam duruyor. Bize sponsor olanları Perge’ye yönlendirebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanımız da bu projeyi doğru buluyor’ dedi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.