Köy Tiyatroları Kaş’a Gidiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde 3. Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması düzenlenecek.

Yeşilköy beldesinde 9 Temmuzda başlayacak şenlikte Antalya Kadınlar Tiyatrosu, ”Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyunu, Mersin Aslanköy Halk Tiyatrosu, ”Merravcı” adlı oyunu, Bademler Köyü Tiyatro Grubu ”Bir Bavul Hikayesi” adlı çocuk oyununu, İzmir’in Bademler Köyü Halk Tiyatrosu, ”Dolantılı Gardırop” adlı komediyi, Yeşilköy Halk Tiyatrosu ise ”Çatallı Köy” adlı oyunu sahneleyecek.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, yaptığı açıklamada, beldede 1970 yılından bu yana aralıklarla devam eden bir tiyatro grubu olduğunu söyledi.

Karagül, hemşehrileri olan tiyatro sanatçısı Müfit Kayacan’ın yardımıyla Yeşilköy Halk Tiyatrosu’nun dört yıl önce yeniden oluşturulduğunu belirterek, ”Üç yıldır Türkiye’deki köy tiyatro gruplarının katılımıyla bir şenlik düzenliyoruz. Bu yıl ilk kez sergiler açtık, şenlikte ilk kez çocuk oyunu da var. Tam bir sanat şöleni düzenliyoruz. Yaktığımız bu sanat ateşi hiç sönmeden artarak Yeşilköy’de devam edecek. Tüm yöre halkını, bölgemizde tatil yapan yerli ve yabancı turistleri bu sanat şölenine davet ediyoruz” dedi.

Çeşitli sergiler ve söyleşilerin de düzenleneceği Köy Tiyatroları Buluşması, 12 Temmuzda sona erecek.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.