Köyümüzde Şenlik Var!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ülkemizin az sayıda  köy şenliklerinden biri  Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyünde gerçekleşiyor. Yörenin sosyal hayatını  kültürel açıdan zenginleştirmenin yanısıra köyün doğal güzelliklerine de dikkat çekmeyi hedefleyen “Köyümüzde Şenlik Var!” Taylıeli Köyü 1. Kültür Sanat ve Tiyatro Şenliği 29 Temmuz- 1 Ağustos 2010 tarihleri arasında Taylıeli köyünde yapılacaktır.

Taylıeli Köy Muhtarlığı ve Anatole Sokak Oyuncuları işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan şenlikte; tiyatro, sergi, söyleşi, karagöz, kukla, kabare, mim ve atölye etkinliklerinin yanısıra  Anatole Sokak Oyuncuları, Curcunabazlar Meydan Sahnesi ve Tiyatro adamı Haluk Şevket Ataseven anısına yapılan Kitap Evi’nin de açılışı yapılacaktır.

“Köyümüzde Şenlik Var!” Taylıeli Köyü 1. Kültür-Sanat ve Tiyatro Şenliği, 29 Temmuz günü saat 19:00 da Burhaniye İskele Meydanında büyük bir kortejle başlayacak, saat 20:00 de Anatole Sokak Oyuncuları’nın “Şenlik Oyunu”yla köy meydanına kurulacak kazanda, katılımcılar tarafından, yörenin geleneksel aşı keşkek dövülecek ve Anadolu Ritüellerinde olduğu gibi topluca “Şenlik Aşı” olarak yenilecektir. “Bolluk olsun, bereket olsun” diye…

4 gün sürecek şenlik programında; İstanbulimpro – “Doğaçlama Kabare Ne Ala Temaşa”, Uçan Eller Kukla Evi – “Bak Ne Kadar Kolay”, Semaver Kumpanya – “Nasreddin Hoca”, Hayali Alpay Ekler – “Karagöz Aya Gidiyor” adlı oyunlarını sergileyecek.    Eftal Gülbudak ve Vedat Zar’ın  pandomim gösterilerinin yanısıra İstanbulimpro “Doğaçlama Tiyatro Atölyesi”, Alpay Ekler “Karagöz Atölyesi” ve Uçan Eller Kukla Evi “Kukla Atölyesi” gerçekleştirecektir. Halk Kültürü Araştırmacıları Erdoğan Gazioğlu, Ahmet Şenol ve Yücel Aras’ın katılımıya gerçekleşecek “Geçmişten Günümüze Kültürel Değerlerimiz” konulu söyleşinin yanısıra, Muhip Süeltürk’ün “Taylıeli Köyünde Ekose Çekişmeler” Fotoğraf Sergisi, Ali Rıza Kaymaz’ın “Gemişin İzleri” Etnografik Sergisi, Erdoğan Gazioğlu’nun “Taylıeli”nde Yaşamak” Resim ve Karikatür Sergisi Şenlik süresince açık olacaktır.

“Ey Ahali! Duyduk, duymadık demeyin! Herkes davetlidir…”

İletişim:

Taylıeli Köyü Muhtarlığı 0266-4162670

koyumuzdesenlikvar@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.