Kraliçe Lear, Yıldız Kenter’le Bütünleşti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kanadalı yazar Eugene Stickland’ın, Urban Curvz Kadın Tiyatrosu’nun kurucularından Joyce Doolittle için yazdığı Kraliçe Lear, Türkiye’de Yıldız Kenter’in yönetmenliğinde sahneleniyor. Aynı zamanda gazeteci ve köşe yazarı olan Stickland’ın ‘Kraliçe Lear’ oyununda, ihtiyarlamakta olan bir kadın oyuncu, sadece kadınların rol alacağı Shakespeare’in ‘Kral Lear’inden ‘Kraliçe Lear’e dönüşen oyunda Lear rolünü üstlenir.

‘Kraliçe Lear’in, Yıldız Kenter’le buluşmasının hikâyesine gelince; Kanada’da doktora yapan Aylin Sar, oyunu izlemiş ve  ‘Bu oyundaki Jane rolü tam Yıldız Kenter’e göre’ diye düşünmüş ve oyunun İstanbul’a, Yıldız Kenter’e ulaşmasını sağlamış. Yıldız Kenter oyunu sahneye koymaya karar vermiş. Sahneyi 148 aday arasından Heater rolü için seçtiği Sedef Şahin’le paylaşmış.

ÜNLÜ AMUDA KALKIŞ!

Sahneye çıktığında sanatın yaratıcı ve birleştirici gücünü ruhunda hissedip yaşatan Kenter’in başkaları için zor ama kendisi için olanaksız olmayan amuda kalktığı sahnenin fotoğrafları medyaya çok yansıdı.

Her şeye rağmen yaşama sımsıkı bağlı yaşlı oyuncu Jane’i, kendine yabancı olmayan bir karekter gibi tüm hücreleri ile hissederek oynayan Yıldız Kenter için Eugene Stickland “Bu oyunu sanki sizin için yazdım. Oyunun broşürüne bakmamış olsaydım, bunu Yıldız Kenter’in yazdığını ya da onun için yazıldığını düşünürdüm” diyor.

Sedef Şahin’in ise, oyuncu, yönetmen ve eğitmen Yıldız Kenter’in bütün yeteneklerinden en iyi derecede yararlandığı, Heather’in duygularını keşfetmeyi öğrendiği ve bunu da sahneye yansıttığı görülüyor.

Birgün Pazar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.