Modern Dansın Büyüsü Konyaaltı Açıkhava’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, farklı bir kültürel etkinliği daha halkla buluşturuyor.

Zeynep Tanbay Dans Projesi’nin ‘Araz’ gösterimi, 11 Temmuz Pazar saat 21.00’da Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda Antalya halkı için ücretsiz sahnelenecek. 2000 yılında ilk gösterisinden itibaren, Türkiye’de dans alanında öncülüğünü ortaya koyan Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), 16 kişilik bir grup ile ‘Araz’ adlı modern koreografili dans gösterimini Antalyalılara sergileyecek.

Konsept ve koreografisi Zeynep Tanbay’a ait olan ‘Araz’, 14 bölüm ve 20 ayrı dansla bir bütün oluşturuyor. ‘Araz’da Tanbay’ın favori bestecileri Philip Glass ve Yann Tiersen’in ağırlıklı olduğu müziklerin yanı sıra, Reich- remixed ve Türkiye’den Burhan Öcal, Baba Zula’dan birer parça yer alıyor.

Bütün koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alan, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu sosyal, politik ve dünya gündeminde sorgulayan Zeynep Tanbay, salt beden dilini kullanan bir anlatım tercihiyle, minimalist bir sahne düzeni tasarlıyor.

Dikkathaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.