Sokak Ortasında Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başkent sokaklarında vatandaşların karşısına çıkan tiyatro sanatçıları birbirinden ilginç gösterileri ile dikkat çekiyor.

Ankara Sokak Sanatları Atölyesi sanatçılarının her gün farklı karakterlerle sergilediği gösteriler Başkentlilerden büyük ilgi görüyor.

Yüksel Caddesi’nde tiyatro sanatçısı Onur Kaya‘nın pandomim gösterisi ve Bektaş Bilgin‘in ”canlı heykel” performansı ile karşılaşan Ankaralılar, önlerine çıkan sanatçıları keyifle izleme fırsatı buldu.

Beraberinde taşıdığı mobil ses cihazından yayınladığı müzik eşliğinde pandomim gösterisi sunan Kaya, vatandaşların ilgisi nedeniyle Yüksel caddesinin bir süre trafiğe kapanmasına neden oldu.

Bazı vatandaşların bahşiş bile verdiklerini belirten Kaya, gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek pandomim sanatına sahnede başladığını, 6 yıllık tiyatro oyuncusu olduğunu anlattı.

Sokakların lambalar yerine sanatla aydınlatılması gerektiğine inandığını ve sanata aç olduğunu ifade eden Kaya, Ankara Sokak Sanatları Atölyesi olarak 20 kişilik grupla, her gün farklı karakterlerle, sokakta sanatlarını sergilemeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaya, ”Bu atölye inanç dolu bir atölyedir. Sanatı sokağa yansıtabilmek için sokaktayız, gerçekten ilgi çok güzel. Bizi gören birçok kişi ilk anda ne yaptığımızı anlamaya çalışıyordu ama bizi izlemeye başladıktan sonra büyük keyif aldıklarını gördük. Bundan böyle farklı konseptlerle Başkentlilerin karşısında olacağız” dedi.

Caddenin bir başka köşesinde ise ”canlı heykel” performansıyla Yüksel Caddesi’ne yolu düşenleri şaşırtan, Bektaş Bilgin de meraklı bakışların odak noktası oluyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.