Erzurum Devlet Tiyatrosu Yeni Sezona Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne atanan Sedat Şenoğlu, yeni sezona ilişkin olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) olarak Musahipzade Celal Efendi’nin yazdığı Fermanlı Deli Hazretleri adlı oyunun hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Şenoğlu, 1 Ekim’de açılacak olan yeni sezonda, söz konusu oyunla birlikte 6 oyunu daha tiyatro meraklılarıyla buluşturacaklarını bildirdi. Erzurum’un, tiyatrosu bulunan 12 şehirden birisi olduğunu ve bu durumun, Erzurum’un sanatsal yönünü ortaya koyduğunu anlatan EDT Müdürü Şenoğlu, bunu bir avantaj olarak gördüklerini belirtti.

EDT’NİN YENİ SEZON AÇILIMI

Şenoğlu, “Erzurum halkının tiyatromuzun faaliyetlerine katkı sunmaları bağlamında çeşitli anket çalışmalarımız olacak. Erzurumlu tiyatro severlerin daha çok hangi tür oyunlar izlemek istediklerini, yine kendilerine soracağız. İzleyicilerimizin istekleri ve görüşleri doğrultusunda bir oyun planlaması yaparak, tiyatroya gösterilen ilgiyi çok daha yukarılara çekeceğiz.” diye konuştu. Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda en kısa zamanda Teyo Pehlivan tiplemesinden yola çıkarak bir oyun sahnelemeyi planladıklarını anlatan Sedat Şenoğlu, “Tiyatro oyunları izleyicilerin dikkatini belki televizyon dizileri kadar çekemeyebiliyor fakat biz aynı ilginin tiyatroya gösterilmesi halinde çok daha fazla keyif alınabileceğini garanti ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

EDT’YE ERZURUMLU TİYATROCU SEDAT ŞENOĞLU ATANDI

Öte yandan Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne bir süre önce atanan Sedat Şenoğlu, kendisi hakkında bilgiler de verdi. 1961 Erzurum doğumlu olduğunu söyleyen Şenoğlu, 1968 yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduğunu belirtti. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda görev yaptığını ve son 2 yıldır da, Van Tiyatro Müdürlüğü görevini yürüttüğünü hatırlatan Şenoğlu, “Bir ay önce de Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne atandım. Görevime başlayalı henüz birkaç gün oluyor, buradaki arkadaşlarımla da hemen kaynaştık. Erzurum’daki tiyatro severlere yeni sezonda görsel şölenler yaşatacağız. 4’ü büyük olmak üzere 6 oyun sahneleyeceğiz. Erzurum’daki tiyatro tutkunlarını, 1 Ekim’de açılacak olan yeni sezonda tiyatromuza ve oyunlarımızı görmeye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  

erzurumgazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.