“Sultan-ı Seyirlik” Sarayburnu Rıhtımı’nda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği projelerinden olan ”Sultan-ı Seyirlik” gösteri, pazar gününe kadar Sarayburnu Rıhtımı’nda devam edecek.

Osmanlı yaşantısının, modern sahne sanatlarının bedensel ve sözel anlatım biçimleriyle sahneye aktarıldığı ”Sultan-ı Seyirlik” gösterileri, mehter, dansçı, akrobat ve oyunculardan oluşan yaklaşık 100 kişilik bir oyuncu takımıyla gerçekleştiriliyor.

”Sultan-ı Seyirlik” gösteriler, Osmanlı imparatorluğunun fazla bilinmeyen özelliklerini yansıtıyor.

Nişantaşı’nda yer alan City’s, ramazan ayı boyunca hat sanatçıları Ferhat Kurlu, Ali Toy ve Mümtaz Seçkin Durdu’nun eserlerinden oluşan ”Hat Sanatı” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 12 Eylüle kadar açık kalacak.

Aslı Vural’ın kişisel resim sergisi, 16 Ağustostan itibaren Balat Kültür Evi’nde ”Sky Is The Limit?” ismiyle sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 30 Ağustosa kadar devam edecek.

Bu yıl 8. kez düzenlenen ”Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali” kapsamında, 14 Ağustos Cumartesi günü Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde ”Bir Yaz Gecesi Rüyası” isimli müzikal oyun sahnelenecek. Bir büyü sonucu ortaya çıkan yanlışlıkların sebep olduğu komik olayların anlatıldığı Shakespeare’nin oyununda, Hale Soygazi ile Tamer Karadağlı oynuyor.

Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu, 16 Ağustosta Küba Çocuk Tiyatrosu’nun oyununa ev sahipliği yapacak. ”Küçük Arı Kovanı/La Colmenita” adlı oyunda Kübalı çocuklar, Küba müziği ve şarkıları eşliğinde BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin şiirli, müzikli bir uyarlamasını oynuyor.

La Colmenita’nın ilk kez 1997 yılında sahnelediği en büyük müzikallerinden biri olan ”Küçük Hamamböceği Martina” da 17 Ağustosta Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu’nda izlenebilecek.

”Ramazan İstanbul” etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan ”Ramazanda Caz” konserleri, Topkapı Sarayı’nın 1. Avlusu’nun büyülü atmosferinde ve İstanbul’un en çok sevilen açık hava mekanlarından Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleşecek.

Müslüman caz sanatçılarının yer alacağı festivalde, 14 Ağustos Cumartesi Anouar Brahem, 17 Ağustos Salı Ahmad Jamal Quartet, 18 Ağustos Çarşamba günü ise Dhafer Youssef Ouartet sahne alacak.

Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Nilüfer, 18 Ağustos Çarşamba akşamı İstinye’de Enka Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla bir araya gelecek.

Jugend Senfonie Orchester Konservatorium Bern, 1. Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali kapsamında 15 Ağustosta Aya İrini Müzesi’nde konser verecek.

Jehan Barbur Quartet de ”Morning Jazz Sessions” etkinlikleri kapsamında 15 Ağustos Pazar günü Tamirane’de girişi ücretsiz olan bir konser verecek.

Şişli Belediyesi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’u dünya çizerleri gözüyle geçmişten günümüze irdelemek ve karikatür sanatı aracılığıyla yansıtmak amacıyla ”İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Karikatür Yarışması” düzenledi.

Türk ve İstanbul’u tanıyan yabancı çizerlerin jüri olarak görev yapacağı yarışmaya katılım, 15 Ağustosta sona erecek.

Sultanahmet Camisi avlusunda 17 Ağustostan itibaren ”İstanbul Kitap ve Kültür Fuarı 2010” kitapseverlerle buluşacak.

Akbank Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonda, 18 Ağustos günü Akbank Kısa Film Festivali’nden seçkiler ücretsiz olarak gösterilecek. 

sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.