Tiyatro ile Hatırla

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan, “Görünürlük Projesi 6” kapsamında düzenleyeceği etkileşimli atölye çalışmasında, geçtiğimiz yüzyıl Türkiye’sinin resmi olmayan tarih bilgisine ulaşmayı hedefliyor. Teori ve tiyatroyu birleştiren “Bir Bellek Alanı Olarak Tiyatro” başlıklı atölye; sanatçının yeni sezon için hazırladığı “Yüzyılın Aşkı” adlı oyun üzerinden bir toplumsal bellek ve hafıza çalışması içeriyor.

13 Eylül’den itibaren her pazartesi 11.00-14.00 ve her Perşembe 16.00-19.00 saatleri arasında GalataPerform’da düzenlenecek atölyede Yeşim Özsoy Gülan; tarih kitaplarından bilinen tarih dışında, bir ülkenin hatırladıklarının, geleceğe ve şimdiye ışık tutacağı varsayımından yola çıkıyor.

BİR BELLEK ALANI TİYATRO
Yeşim Özsoy Gülan’ın 2010-2011 sezonu için hazırladığı “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunu, birbirine kavuşamayan bir kadınla bir adamın geçen yüzyılın 12 değişik zamanında var olmaya çalışmasıyla ilgili. Katılan herkesin bu 12 değişik tarihle ilgili araştırma yapacağı, geçmişi kürekle kazıyarak kendilerine ait bir tarih yazacağı atölyede elde edilen veriler, daha sonra oyunda kullanılmak üzere değerlendirilecek. Böylece katılımcılar, kendi yazdıkları tarih yoluyla oyunun da bir parçası haline gelecekler.

Tiyatro, tarih ve hafıza konularıyla ilgilenen tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olan “Bir Bellek Alanı Olarak Tiyatro” atölyesine başvurular vedigerseyler@yahoo.com adresine mail atarak gerçekleştirilebilecek.
GalataPerform’un İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin desteğiyle düzenleyeceği “Görünürlük Projesi 6”da maske atölyesinin yanı sıra oyun yazarlığı, performans, kuram ve tiyatro teorisi atölyeleri tüm eylül ayı boyunca ücretsiz olarak katılıma açık olacak. Farklı disiplinlerden atölye çalışmalarının bir arada bulunduğu programın sonuçları 2 Ekim 2010, cumartesi günü Galata Meydanı ve çevresindeki mekanlarda tüm gün boyunca açılacak atölye etkinlikleri ile bir harita ve program aracılığıyla seyirciyle buluşacak. GalataPerform tarafından sanatseverlere ücretsiz olarak sunulan atölyelere katılım için GalataPerforma’a ait 0 212 243 99 91 numaralı telefon aranabilir.

Bilgi için: www.galataperform.com

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.