Bayramda da Tiyatro Keyfi Sürecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kurban Bayramı’nda oyun sahneleyecek. Sezonun en iddialı oyunları arasında yer alan “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyun bayramın 3. ve 4. günü perde açacak. SDKM Büyük Sahne’de sahnelenecek Oyun 20.00’de başlayacak. Vatandaşlar böylece bayramda da tiyatro keyfi yaşabilecek.

Kapalı Gişe Oynadı
Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüvenini eleştirel, ironik ve keyifli bir komedyaya taşıyan oyun sahnelenmeye başladığı ilk günden itibaren Kocaeli seyircisi tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Oyun geçen ay kapalı gişe oynadı. Şehir Tiyatroları vatandaşların bayram keyfine renk katmak amacıyla, Resimli Osmanlı Tarihi adlı oyunu bayramın 3. ve 4.gününde oynama kararı aldı.

Oyunun Güçlü Kadrosu
Ali Sürmeli’nin yönettiği Oyunda Vakıf karakteriyle başrolü Aydın Sigalı oynuyor. Anlatıcıyı Tarık Keskiner’in üstlendiği oyunda Mahmure’yi Zeynep Özan, Dr. Kapolyon’u Ahmet Yaşar Özveri canlandırıyor. Oyunda ayrıca Şehir Tiyatroları’nın başarılı sanatçılarından Mehmet Serimer, Şafak Karali, Salih Mat, Veysel Sami Berikan, Ozan Şahin, Burcu Güner, Taylan Ertuğrul, Çağrı Mengüç, Tolga İskit, İrem Kahyaoğlu, Seçil Mutlu, Deniz Alan, Işık Öztorun, Senem Akman, Fatma Yılmaz, Murat Gün, Ali Öztuna ve Ahmet Çakıcı rol alıyor.

Dekorlarını Veysel Çıracı’nın yaptığı oyunun kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, koreografisi, Cihan Yöntem’e, ışıkları Erol Dinçdemir’e, müzikleri Turgay Erdener’e, dijital görüntüsü Serkan Aktü’ye ait. Oyunun yönetmen yardımcılığını ise Sultan Ertuğrul yapıyor. Oyunun müzisyenleri ise şöyle; piyano Emre Efe, keman Ceyda Koyunoğlu, perküsyon Haluk Dolanbay, klarnet Selçuk Tuna ve ud Mustafa Dağlı.

Oyunun Konusu
Oyunun başkişisi Vakıf, iyi niyetli, duygusal, ama siyasetin çarklarının nasıl işlediğini bilmeyen, bu yüzden de sürekli düş kırıklığına uğrayan ve tarihin gidişatını değiştirmek gibi olmayacak bir hayale kapılan biridir. 26 Mayıs 1960’ta sızarak uykuya dalan Vakıf, düşünde 26 Mayıs 1876’ya gider.

Uyandığında ise 27 Mayıs 1960 devrimi olmuş, ama Vakıf yüzyıl öncesinde kalmıştır. Özakman, Oyunda, toplumda yer alan anayasaları, aileyi, kadın erkek ilişkilerini ve üç padişah (Abdülaziz, V. Murat, Abdülhamit) dönemini işliyor.

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.