Seçkin Kaymaz’ın İstifasına Dair TTB Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz günlerde Mustafakemalpaşa Bölge Tiyatrosu yönetmeni B. Seçkin Kaymaz, belediye idarecilerinin engelleyici ve müdahaleci tavırları nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Türkiye Tiyatrolar Birliği bir bildiri yayınlayarak Seçkin Kaymaz’ın yanında olduğunu belirtmiştir. Bildiriyi aşağıda paylaşıyoruz.

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosunun yönetmenliğini yapan, onlarca genci sanatla buluşturan, kısıtlı imkanlara rağmen tiyatro için seferber olan bir topluluğun yönetmeni Seçkin Kaymaz. Geçen yıl yaşadığı sıkıntılara rağmen; kentini, kentlisini terk etmemek için mücadelesini o kentte kalma, o kentlinin sanat yapma hakkını kullanmak için kullanan, bunun için üyesi olduğu Türkiye Tiyatrolar Birliğinden yardım isteyen insan o.

Birliğin gönderdiği heyete verilen sözlerin tutulmaması bir yana; bugüne kadar o kenti tanıtan hiçbir festivale katılma hakkı tanınmayan; ama bütün bunlara rağmen dayanışma kapısını asla kapatmayan bir sanat emekçisi, Seçkin Kaymaz.

1. Çeşme Tiyatro Festivali için gerek Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulunun gerekse Türkiye Tiyatrolar Birliğinin gönderdiği resmi yazılara olumlu cevap veren Belediye Başkanlığı, oyundan bir gün önce ekibi festivale göndermeme kararı almıştır.

Sahneleri yıkan, oyunları sansürleyen, yasaklayan, sanatçılara nefes aldırmayan bu sisteme ve onun kuklalarına karşı daha ne kadar susacağız.

Bizler Seçkin Kaymaz’ın sesine ses katmak için mücadele edeceğiz. Sanatçıları yok sayan bu zihniyete halkın ve sanatın gücünü hep birlikte hatırlatacağız. Seçkin Kaymaz yalnız değildir !

Şimdi, onun yalnız olmadığını gösterme zamanıdır. Haydi e-postalara, telefonların başına. Belediyeyi mail, faks ve telefon yağmuruna tutalım.

SANATIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI BU ÖRÜMCEK DÜŞÜNCELİLERE GÖSTERELİM !

Faks ve mail örneği :

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığına;

Mustafakemalpaşa kentinin sanatla anılmasını istiyoruz. Sanat, kentli için en az kanalizasyon kadar önemlidir. Bu nedenle kentin sanat serüvenini, başkaca birçok kente taşımak için mücadele eden ve kentlinin gelişmesi için elinden geleni yapan Seçkin Kaymaz’ın yanında olduğumuzu belirtir; kentin sanatla anılması ve kentlinin gelişmesi için Seçkin Kaymaz’ın baskı altına alınmadan sanat mücadelesine devam etmesini dileriz.

isim

Belediye mail adresi ve telefonu :

e-mail : mkp…@mustafakemalpasa.bel.tr

telefon : 0224 613 10 58

TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİ

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.