Üniversitede Tiyatro Gösterili Eylem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sakarya Üniversitesi’nde Öğrenci Hakları Platformu’na bağlı yaklaşık 500 ögrenci, sağlık yemekhane ve ulaşım konusundaki sorunlarını Kafeterya önünde tiyatro gösterisiyle protesto etti.

Esentepe Yerleşkesi’ndeki kafeterya önünde öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 500 öğrenci polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri arasında ulaşım, sağlık ve yemek hizmetlerinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla protesto gösterisinde bulundu. Bir öğrencinin tulum çalınmasıyla başlayan gösteride Aziz Nesin Tiyatro Kulübü öğrencileri çeşitli skeçler sergiledi. Kulüp üyesi öğrenciler ulaşımda dolmuş sürücüleriyle karşılaştıkları sıkıntıları, sağlık hizmetlerindeki uygulamaları ve yemekhane hizmetlerini birer dakikalık skeçlerle eleştirdi. Skeçlerinde belediye otobüslerinin geç gelmesini ve belediye otobüs fiyatlarına son gelen zammı eleştiren öğrenciler tiyatro oyunu ‘Lüküs Hayat’ı da kendilerine göre yorumladı.

Polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri altında kafeteryadan yürüyüşe geçen ve ellerindeki ‘İnsanca ulaşım istiyoruz’, ‘Öğrenci uyuma, üniversitene sahip çık’, ‘Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız’ yazılı pankartlar bulunan öğrenciler rektörlük binası önüne gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.