İDT Şubat’ı “Profesyonel” ile Karşılayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), Şubat ayı oyunlarına, ”Yılın Çevirisi”, ”Yılın Yapımı” ve ”Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” gibi birçok ödüle sahip olan ”Profesyonel”le başlayacak.

İDT’den yapılan açıklamada, İDT’nin, siyasal ve estetik kaygıları ön plana çıkaran oyunları tiyatroseverlerle buluşturmaya devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, 2010-2011 sezonu Şubat ayı oyunları şu şekilde sıralandı:

”Birdy, Karanlık İşler, Üstat Harpagon, Ölüleri Gömün, Beğendiğiniz Gibi, Baştan Çıkarma, Kadın Sığınağı, Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk, İmparatorluk Kuranlar, Temiz Ev, Profesyonel, Vahşet Tanrısı, İki Çarpı İki, Kredi Kartı – Vak’a aaaa, Ne Dersin Azizim, Herkes Sihirbaz Olacak.”

Şubat ayının ilk oyunlarından biri, geçen sezonu kapalı gişe oynayan ve pek çok ödül toplayan ”Profesyonel”. Sırp yazar Duşan Kavoçevic’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunun başrollerini Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler paylaşıyor.

Oyun, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 1-6 Şubat tarihleri arasında Şişli Cevahir-2 Sahnesi’nde oynanacak.

”Dünyanın her tarafında sürüp giden savaşların birinde vurulan askerler, gömülmeyi reddederek mezarlarından kalksalar ve savaşı durdurmaya çalışsalar neler olurdu?” düşüncesinden yola çıkan Ölüleri Gömün, 1-13 Şubat tarihleri arasında Şişli Cevahir-1 Sahnesi’nde oynanacak.

Yazarlığını Irwin Shaw’ın, yönetmenliğini Şakir Gürzumar’ın yaptığı oyunun kalabalık oyuncu kadrosunda Musa Uzunlar, Salih Dündar Müftüoğlu, Civan Canova gibi değerli tiyatrocular yer alıyor.

William Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan ”Beğendiğiniz Gibi” de İDT oyuncuları tarafından Şubat ayında sahnelenecek.

Kardeşi tarafından Arden Ormanı’na sürgün edilen Büyük Dük’ün ve ailesinin öyküsünü anlatan oyunu Hakan Çimenser yönetiyor.

Cem Kurtoğlu, Ergun Akvuran, Zeynep Erkekli, Murat Karasu gibi isimlerin rol aldığı oyun, 4-6 Şubat tarihleri arasında Beykoz Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Sahnesi’nde sahnelenecek.

Sihrin ve sihirbazların dünyasını anlatan Herkes Sihirbaz Olacak isimli oyun, 3 yaş üzerindeki çocuk seyircilere hitap edecek. Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyun, 6, 20 ve 27 Şubat tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Cumhuriyet

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.